News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ministrul Dezvoltării, în dezbatere la Arad despre proiectele Consiliului Județean Ministrul Dezvoltării, în dezbatere la Arad despre proiectele Consiliului Județean
Please follow and like us:
Pin Share

Conducerea Consiliului Județean Arad a primit astăzi vizita ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Iustin Cionca i-a prezentat ministrului prioritățile Aradului, insistând pe spitale și drumurile județene. A fost pusă în discuție și rețeaua de drumuri din nordul județului, care reprezintă o prioritate în următorii patru ani, și prin care se creează o nouă legătură de bună calitate cu județul Bihor.

De asemenea, președintele Consiliului Județean a prezentat situația lucrărilor prin proiectele finanțate de Guvernul României, respectiv Spitalul de Oncologie (unde peste 60% din lucrare este deja executată), Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș (unde stadiul lucrărilor este la 70%), drumurile județene Bârsa-Moneasa-limită județ Bihor (cu un stadiu al lucrărilor de peste 60%) și Sânmartin-Olari-Caporal Alexa (stadiu de implementare peste 50%). Iustin Cionca a prezentat ministrului Cseke Attila situația pe tronsonul de drum din pădurea Moneasa, unde lucrările sunt încă blocate din cauza unor proceduri birocratice. De asemenea, a fost făcută o prezentare a proiectelor depuse de Consiliul Județean Arad pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții, dar și a avantajelor pe care drumul expres Arad-Oradea le va avea pentru dezvoltarea comunităților arădene de pe traseul acestui drum.

Iustin Cionca a prezentat și diferențele dintre finanțările obținute de Consiliile Județene prin Programul Național de Dezvoltare Locală, insistând ca în programele următoare să existe un echilibru, iar cei care muncesc pe proiecte să fie avantajați față de cei care așteaptă doar finanțări directe din partea statului.

La rândul său, domnul ministru a făcut o prezentare a Programului Național de Redresare și Reziliență, insistând pe principalele direcții de finanțare și pe strategia de finanțare, care este în dezbatere în coaliția guvernamentală.

„Ministrul Dezvoltării, dl. Cseke Attila este astăzi la Arad, unde avem discuții despre investițiile din județ, despre banii necesari proiectelor Aradului și prioritățile pe următorii ani. Este o întâlnire foarte utilă, cu discuții sincere. Aradul construiește în următorii ani rețele de gaz, apă și canal, drumuri și spitale – aceste direcții le-am prezentat domnului ministru. Nu în ultimul rând avem o dezbatere despre descentralizare, ca multe dintre deciziile care afectează sau influențează viața cetățenilor să fie transferate de la București la primarii aleși de oameni și la Consiliile Județene”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

La întâlnirea de la Consiliul Județean au mai participat prefectul județului Arad, Toth Csaba, deputații Farago Péter și Sergiu Bîlcea, vicepreședinții Consiliului Județean, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, consilierul județean Pero Tamás și directorul executiv Andrei Ando.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *