News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, consideră că în spatele avalanşelor de contestaţii la licitaţiile privind achiziţiile publice stau, de multe ori, influenţe politice. Având în vedere acest aspect, spune Purcaru, simplificarea legislaţiei în domeniu, pentru a preveni contestaţiile nejustificate, este absolut necesară.

„Aşa cum a arătat şi premierul Victor Ponta, suntem în pericol să pierdem proiecte europene de sute de milioane de euro, din cauza contestaţiilor. Nu vreau să generalizez, dar de multe ori firme clientelare guvernării PDL-iste, sau chiar aparţinând unor politicieni de la PDL, fac tot posibilul să împiedice derularea unor proiecte benefice pentru comunităţi. Calculul politic electoral este simplu : Guvernul Ponta trebuie acuzat că nu este capabil sau nu vrea să acceseze fonduri europene, aşa că trebuie demolat. Deasemenea, primarii PSD trebuie discreditaţi, pentru că, deşi partidul lor este la guvernare, nu reuşesc să-şi ducă la capăt proiectele, în timp ce primarii PDL, vopsiţi în liberali, se scuză că nu pot face nimic din cauza Guvernului”, spune Purcaru.

El dă şi un exemplu pe plan local , care, chiar dacă nu este vorba despre fonduri europene, ci guvernamentale, este concludent în ceea ce priveşte „strategia” adversarilor politici ai PSD : unul dintre pasajele de la Arad. „Deşi sunt bani pentru continuarea lucrărilor la al doilea pasaj, acest lucru este imposibil, din cauza firmei PDL-iste care a avut contractul iniţial. Cu toate că firma este în insolvenţă, refuză să renunţe la contract, pentru a nu se putea organiza licitaţie, iar situaţia pasajelor să fie exploatată la maximum de către PDL-işti. Lucru care s-a întâmplat cu vârf şi îndesat în campania prezidenţială şi se întâmplă în continuare”, spune Purcaru.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *