News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mircea Purcaru: ”Programul multianual, o șansă pentru brandurile românești” Mircea Purcaru: ”Programul multianual, o șansă pentru brandurile românești”
Please follow and like us:
Pin Share

Președintele executiv  ALDE Arad, Mircea Purcaru, salută o inițiativă a Guvernului Cioloș menită să sprijine exportul, dar consideră că ar trebui susținuți cu prioritate producătorii de branduri românești omologate ca atare.

„Guvernul a aprobat Programul multianual din care fac parte mai multe subprograme de sprijinire a sectorului IMM, din care face parte  si cel de susținerea operatorilor economici în promovarea exporturilor. Prin aceasta schema de minimis de promovare a exportului  vor fi finanțate de la bugetul de stat costurilor de participare la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice organizate în străinătate, precum şi a costurilor aferente studiilor de piaţă şi pe produse. Dincolo de sumele avansate pentru aceste acțiuni, important este faptul că se dă un semnal pozitiv pentru IMM-urile care fac export sau ar putea să facă dacă sunt ajutate. Ca vicepreședinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, salut continuarea Programului multianual al Guvernului, dar, pentru ca sumele acordate de la buget să fie cât mai consistente, cred că ar fi benefic cresterea alocarii pentru aceste programe a procentului din PIB pentru ca fondurile disponibile la nivel de tara ajung doar pentru câteva sute de IMM.

Totodată, sprijinul de stat ar trebui îndreptat cu prioritate spre producătorii de branduri românești omologate. S-ar crea o relație de tip „win-win„ prin care scurgerea de capital spre firme mamă din străinătate ar fi, într-o anumită măsură, contracarată prin inversarea procesului”, spune Mircea Purcaru.

Pentru o politica cu adevărat  coerenta și pentru masuri eficiente de sprijinire a sectorului IMM este vitala reînființarea Ministerului pentru IMM. Astfel, nu doar că sectorul privat romanesc ar fi mai bine susținut,  dar s-ar sprijini mai bine firava clasa de mijloc.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *