News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Mișcarea Arădeană salută inițiativa privată prin care modelul de tramvai ”Imperio” va fi primul tramvai produs și livrat publicului român de către o companie arădeană, Astra Vagoane Călători Arad. Acest lucru reprezintă o mândrie pentru Arad și un simbol de continuitate a tradiției industriale arădene, odată printre primele din țară. Această realizare este și mai lăudabilă, cu cât fiscalitatea mare susținută de administrația Falcă-PDL descurajează investițiile și chiar a împiedicat venirea unor nume mari din zona investitorilor în ultimii ani în Arad.
În timp ce în zona privată operează profesioniști (iar acest lucru se vede), nu același lucru se poate spune despre zona publică. Administrația locală actuală este caracterizată de incompetență și lucrări prost făcute. Din creditul de 13 milioane de euro contractat de la BERD în 2009, banii se duc și astăzi pe apa sâmbetei. Proiectele de infrastructură sunt greșit implementate și mai important, nu eficientizează de fel transportul urban (scopul inițial al lucrărilor). Semaforizarea excesivă, alături de amplasamentul stațiilor de tramvai încurcă mai mult transportul public, care ar trebui să funcționeze în beneficiul arădenilor.
Acum când se dorește implementarea modelului de tramvai modern în sistemul de transport public, descoperim că administrația Falcă-PDL a cheltuit iresponsabil din banii locuitorilor Aradului. Deoarece stațiile de tramvai și-așa înguste, nu respectă standardele pentru tramvaiele moderne: și trebuie îngustate mai mult (!) , demers la care se lucrează începând cu nopțile acestui weekend. Faptul că pentru construcția acelor stații s-au alocat sume mari de bani care acum sunt aruncate la gunoi, sunt dovada unui prost management și o lipsă de viziune din partea actualei administrații Falcă-PDL. Atragem atenția pe această cale reprezentanților administrației locale că Mișcarea Arădeană va oferi în lunile ce urmează opiniei publice arădene, rapoarte de activitate despre folosirea banilor cetățenilor de către Municipalitate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *