News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Constatăm în ultimul timp escaladarea fenomenului „magazinelor de vise”, fenomen la care Guvernul și autoritățile locale întârzie să-i răspundă prin măsuri ferme. În acest context apare ca de neînțeles nepromulgarea de către președintele Băsescu a unei legi elaborată de specialiști și adoptată de Parlament.

Mișcarea Arădeană militează, conform declaratiei sale de misiune, pentru „un oras în care se trăieste sănătos”. De aceea am hotărât să trecem la acțiune și să răspundem pasivității autorităților printr-un set de măsuri care le vom promova începând de astăzi:

  1. Mișcarea Arădeană a inițiat un proiect de hotarare a CLM Arad care va fi depus prin consilierul municipal Claudiu Cristea prin care se limitează drastic comerțul, depozitarea și distribuirea plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice și psihotrope, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislația în vigoare. Inițiativa a fost depusă la Secretarul CLM Arad și va urma traseul spre legiferare.
  2. Mișcarea Arădeană va organiza o dezbatere publică cu participarea autorităților locale, comitetelor de părinți, societății civile, reprezentanți ai cadrelor didactice, reprezentanți ai Biserici și confesiunilor religioase, specialiști din domeniul sănătății și al prevenirii consumului de substanțe stupefiante, poliția și alte părți interesate.
  3. Mișcarea Arădeană inițiază un proiect cu caracter permanent care vizează educația în rândul tinerilor în sensul prevenirii consumului și dependenței de astfel de substanțe. În acest sens vom colabora cu alte ONG-uri care au ca scop combaterea acestui fenomen.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *