News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În aproape 8 ani de mandat Gheorghe Falcă (PDL) nu a întreprins nimic pentru a pregăti momentul eliminării subvenției din prețul gigacaloriei iar acum o va elimina dintr-o singură mișcare. Asta înseamnă creșterea căldurii cu 40%! Mișcarea Arădeană propune soluția corectă!

Noi nu ne opunem principiului: Preț fără subvenție, ajutoare pentru cei în nevoi. Principiul este corect, modul de aplicare va fi un dezastru pentru cei care folosesc sistemul de încâlzire centrală. Este pur și simplu o sfidare să nu faci nimic timp de 8 ani de zile în ceea ce privește strategia termică a municipiului și să treci brusc, fără nici o pregătire, la eliminarea subvenției din preț.

Se știa de mult timp că acest moment va veni. Finanțări către investiții inutile ar fi putut fi direcționate către o politică coerentă în domeniul termoficării. Hotărârea primarului va produce o creștere a prețului gigacaloriei cu aproape 40%. Acest lucru nu poat efi acceptat și nu va ptea fi suportat de populație, mai ales că sunt deja o serie de asociații care au datorii către furnizori.

Propunea noastră a întrunit suportul cetățenilor și organizațiilor prezenți la dezbaterea publică organizată ieri 19 octombrie 2011, la Primărie. Iată ce propunem noi:

  1. Eliminarea treptată a subvenției, într-o perioadă de 4 ani – concomitent cu
  2. Realizarea de investiții care să asigure creșterea randamentului producerii energiei și reducerea pierderilor pe rețelele, puncte termice și consumatori.
  3. Păstrarea nivelului actual al ajutoarelor pentru căldură destinate categoriilor defavorizate.

Propunerea noastră are o bază legală și se va constitui ca și amendament la hotărârea de consiliul promovată de Gheorghe Falcă (PDL). (comunicat)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *