News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Modificarea testelor de memorie la femei ar putea duce la diagnosticarea Alzheimer într-un stadiu incipient și la tratarea acestuia! Modificarea testelor de memorie la femei ar putea duce la diagnosticarea Alzheimer într-un stadiu incipient și la tratarea acestuia!
Please follow and like us:
Pin Share

Femeile sunt predispuse la Alzheimer mai mult decât bărbații, iar bărbaților le poate fi identificată boala în stadii incipiente, acest fapt ducând la mai multe posibilități de tratare a bolii. Însă, un studiu demonstrează că prin modificarea testelor de memorie s-ar putea depista boala într-un stadiu de început și la femei, ajutându-le pe acestea să se poată trata și să evite complicațiile și stările induse de afecțiune.

Ajustarea punctajului de testare pentru a ține cont de avantajul femeilor în performanța memoriei verbale permite cercetătorilor să identifice mai multe femei cu precursorul Alzheimer, cu deficiența cognitivă amnezică ușoară sau cu aMCI, potrivit raportului. Pentru a se realiza o soluție mai fiabilă a testelor de memorie verbală, care să țină cont de caracteristicile predominante de gen, un test care să fie capabil să facă diferențierile de sex pe baza acestor nuanțe ale comunicării verbale, este nevoie de un soft specializat.

Programarea – cheia spre teste de diagnosticare mult mai precise

Iată, așadar, că programarea nu folosește doar într-un proces de creare site sau de construire a unei aplicații web. Ea are implicații mult mai adânci în dezvoltarea și perfecționarea mediului înconjurător, având chiar beneficii în mediul medical.

„Avantajul feminin în memoria verbală poate pune de fapt femeile în dezavantaj atunci când vine vorba de diagnosticarea afecțiunii Alzheimer într-un stadiu incipient”, a declarat autorul principal al studiului, Erin Sundermann, un om de știință asistent în cadrul departamentului de psihiatrie de la Universitatea din California, San Diego, Școala de Medicină. Asta deoarece, la momentul actual, softul nu permite identificarea unor criterii specifice în funcție de sex și nu permite ajustarea criteriilor de test în funcție de genul pacientului.

Studiile demonstrează că o ajustare a acestor criterii și o actualizare a softului de test, pentru ca acesta să poată identifica specific fiecare criteriu și fiecare risc din programul de scoring în funcție de gen ar duce la o acuratețe cu 10% mai mare a testelor de diagnosticare, poate chiar în ambele cazuri, nu doar pentru femei.

În trecut au fost chiar și bărbați diagnosticați greșit, ca având Alzheimer, în timp ce ei erau perfect sănătoși. Iar mai multe femei au fost testate și repartizate într-o arie de scoring normală, în timp ce ele sufereau de Alzheimer, dar testul nu a reușit să fie destul de concludent pentru a identifica boala dintr-un stadiu atât de slab avansat.

Testele de diagnosticare care vor face diferența în funcție de gen vor ajuta și în prescripția unui tratament specific, în funcție de sexul pacientului.

Dacă programatorii, alături de oamenii de știință și de neurologi vor reuși să facă testele mai acurate, acestea vor ajuta foarte mult și în cadrul procesului de prescripție a tratamentului, spun specialiștii. Femeile în stadiul incipient pot urma un tratament mai puțin agresiv decât cel întâlnit în mod normal la astfel de afecțiuni.

Astfel starea de sănătate se va putea îmbunătăți fără să fie afectate alte componente din organismul uman. O astfel de procedură va putea fi implementată în scurt timp, cred specialiștii. Totul depinde la momentul actual de un nivel de comunicare eficientă între medici, oameni de știință și profesioniști în domeniul software, care vor trebui să implementeze noile criterii descoperite de oamenii care au studiat problema.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *