News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

mru

MRU: „Epopeea sumbră a taxării continuă. Guvernul insistă cu îndârjire să condamne România la regres economic. Suntem din nou agresați de măsuri discreționare, fără temei sau susținere, aruncate din vârful pixului miniștrilor puterii. În continuare, economia românească este laboratorul de experimente al puterii. Măsurile sunt luate în mod haotic, fără analize și studii, fără a se face apel la consultarea unor experți în domeniu.”

Mihai-Răzvan Ungureanu – Președinte FC și Gabriel Biriș – Vicepreședinte FC au făcut o serie de comentarii în contextul introducerii, prin OUG 102/2013, a impozitului pe construcții care va fi plătit de toate persoanele juridice române sau străine care dețin construcții în România, fiind exceptate instituțiile publice, ONG-urile și institutele naționale de cercetare. Construcțiile impozitate sunt cele care fac parte din Grupă 1 a Catalogului mijloacelor fixe aflate în patrimoniu, mai puțin clădirile pentru care se plătește impozitul pe clădiri, terasele agricole, pomicole și viticole.

„Un nou impozit ale cărui efecte se vor constata în noi creșteri de prețuri la transport, energie sau produse. O nouă iresponsabilitate plătită din buzunarul nostru, al cetățenilor. Pentru că ne este din ce în ce mai clar că suntem forțați să finanțăm incompetența actualei puteri din proprii noștri bani. O notă de plată pe care ne va fi din ce în ce mai greu să o achităm. O măsură care nu doar denotă iresponsabilitate în materie de fiscalitate, dar care implică și efecte grave asupra economiei în ansamblu. Acest Guvern al taxării perpetue nu contenește în a dezarticula din ce în ce mai pregnant șansa revenirii economice, șansa ca fiecare român să poată trăi mai bine în propria țară. Practic, prin respectiva prevedere, guvernanții se asigură că nu scapă nimic neimpozitat.”, comentează Mihai-Răzvan Ungureanu, Președinte FC.

„Care ar fi veniturile care se așteaptă a fi colectate la buget? 500 de milioane de lei, conform estimărilor. Și aici apare un paradox. Suma este calculată în condițiile în care vor fi impozitate rețelele naționale de drumuri și autostrăzi, rețeaua de cale ferată, hidrocentrale, termocentrale, mai corect spus: tot ceea ce nu mișcă. Iar statul se așteaptă să colecteze doar 500 de milioane de lei venituri la buget. Dacă este să analizăm NUMAI ceea ce ar trebui să plătească CNADNR pentru autostrăzi, ar rezulta o sumă care depășește clar această valoare.  Nu mai adăugăm veniturile colectate din impozitul pe celelalte construcții menționate mai sus. Putem concluziona ori că matematica nu este punctul forte al reprezentanților Ministerului Finanțelor, ori că au neclarități cu privire la ceea ce doresc să reglementeze.”, conchide Gabriel Biriș, Vicepreședintele FC.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *