News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Muniție de război neexplodată, la Pâncota și Sânpetru German Muniție de război neexplodată, la Pâncota și Sânpetru German
Please follow and like us:
Pin Share

Doua misiuni de asanare muniție neexplodată în Județul Arad, in acest sfârșit de săptămâna ( Pâncota si Sânpetru German).

În cursul zilei de vineri, 25.03.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad a intervenit pe un teren din orașul Pâncota pentru asanarea unui element de muniție neexplodat.

Ajunși la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o grenadă defensivă.

Cea de-a doua interventie a fost pentru o bomba aruncător de calibrul 82, descoperită in cursul zilei de sâmbătă( 26.03.2022) in loc. Sânpetru German.

Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Muniția a fost descoperită întâmplător pe teren, de către localnici.

Pe această cale pompierii vă recomandă respectarea regulilor de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate și anume, SE INTERZICE:
– atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte;
– lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
– introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente;
– joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.
Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *