News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Naționala U18 de tenis s-a calificat, la Arad, pentru turneul final al Summer Cups Naționala U18 de tenis s-a calificat, la Arad, pentru turneul final al Summer Cups
Please follow and like us:
Pin Share

Timp de trei zile, baza „UTA – TenisProfi” din Arad a fost gazda a șase echipe reprezentative de tenis, formate din jucătoare sub 18 ani, care au luptat pentru calificarea la turneul final al Summer Cups 2023, programat între 7 și 9 august, la Granville (Franța).

„Biletele” pentru faza finală a acestei competiții pe care o putem supranumi Fed Cup Junior au ajuns în posesia tinerelor tenismene din Bulgaria (2-1 în semifinala cu Ucraina) și România (2-1 în semifinala cu Suedia).

Punctele tricolore au fost aduse de Carmen Herea (născută la Tulcea), 6-0, 5-7, 6-2 cu Bella Larsson – meci care a durat două ore și două minute – și dublul Herea / Elena Ruxandra Bertea (Brăila), 6-1, 6-3 cu perechea Tilda Hessleryd / Isabella Svahn – după o oră și 40 de minute de joc. În primul meci, Sara Maria Dragnea (București) a pierdut cu T. Hesslerdy, scor 1-6, 3-6.

În finala de la Arad, fetele antrenate de căpitanul-nejucător Alex Joițoiu (București) au cedat clar, scor 0-3 cu naționala Bulgariei, brăileanca Ruxandra Bertea neevoluând, fiind accidentată.

Organizată pentru a XI-a oară consecutiv la Arad (director de turneu Ovidiu Fereștean), grupa preliminară a Summer Cups Under 18 nu a mai adus calificarea României la Final Rounds din anul 2018.

Ultimul loc pe podium a fost prins de Ucraina (2-1 în finala mică cu Suedia), decisiv fiind meciul de dublu (10-8 în super-tie-break), după o luptă acerbă, cele trei întâlniri fiind întinse pe durata a aproape 7 ore. În meciul pentru locurile 5-6, Serbia a dispus de Bosnia-Herțegovina, scor general 2-1.

Alături de România și Bulgaria, la turneul final din Hexagon s-au mai calificat: Belgia, Polonia, Franța, Slovacia, Italia și Spania.

 

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *