News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Astăzi, 15 iunie 2011, alte organizații s-au alăturat Comitetului de Salvare a Județului Arad (CSJA). Asociația Respiră Verde și Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad au aderat la manifestul Salvați Județul Arad. De asemene filialele arădene ale PNL, PC și PSD s-au alăturat CSJA și au semnat manifestul prin care ne opunem deființării județului. Alte organizații și-au anunțat deja intenția de a se alătura demersului nostru.

Comitetul pentru Salvarea Județului Arad (CSJA) este deschis tuturor organizațiilor, indiferent de natura lor (asociații, fundații, instutuții, partide) care se alătură efortului nostru. Respingem ferm orice încercare de denigrare ori caracterizare a acțiunii noastre ca fiind politică sau de altă natură. CSJA îi reprezintă pe arădeni împotriva dușmanilor Aradului, aceasta fiind singura clasificare pe care o acceptăm.

Referendum

Tot astăzi, în numele CSJA, a fost depusă la Consiliul Județean Arad inițiativa a 11 consilieri județeni prin care se cere organizarea unui Referendum de interes județean la care cetățenii județului să răspundă, cu DA sau NU, la întrebarea: Sunteți de acord cu desființarea Județului Arad?

Chemare

Comitetul pentru Salvarea Județului Arad face un nou apel arădenilor și organizațiilor arădene pentru a se alătura luptei noastre juste pentru împiedicarea desffințării Aradului ca județ. O asemenea măsură ar fi o tragedie pentru noi, arădenii întrucât:

  1. Aruncă Aradul înapoi în perioada neagră a raionării staliniste. Atunci, între 1960 și 1968, Aradul a devenit un județ și un municipiu de „mâna a 2-a” pierzând în doar câțiva ani poziția economică și adminstrativă dominantă în regiune, cele mai multe instituții și trăind o migrație fără seamăn a valorilor și elitelor sale.
  2. Măsura este profund centralistă. Tot ceea ce se rezolva la nivel de județ, la Arad, va fi centralizat la Timișoara. Președintele Băsescu pretinde public că „avem prea multe instituții județene”, arătând prin aceasta intenția clară de desființare a lor și – deci – arătând fără echivoc că avem de a face cu centralizare.
  3. Subminează Aradul ca și pol de dezvoltare economică. Ca și capitală de județ, Aradul avea o poziție puternică în peisajul economic național. Această legislație va scădea rolul Aradului ca și pol de dezvoltarea și ne va transforma în oraș lipsit de importanță și interes pentru investitori.
  4. Vom pierde locuri de muncă. Măsura va duce la închiderea totală sau parțială a unui număr semnificativ de instituții. O serie de locuri de muncă din sectorul public și privat vor fi pierdute.
  5. Viața universitară în pericol. Plecarea elitelor. Conceptul de concentrare universitară va fi scos din nou de la naftalină. Guvernul va motiva că este suficient ca fiecare „superjudeț” să fie centru universitar. Elitele intelectuale, culturale și științifice vor alege migrarea spre alte orașe sau străinătate. Același fenomen l-a trăit Aradul între 1960 și 1968.
  6. Se face doar pentru scopuri electorale ale PDL. Traian Băsescu aruncă în haos țara doar pentru a asigura controlul PDL asupra României împotriva oricărei logici democratice.
  7. Lipsește cadrul legal și constituțional. Această măsură se ia fără o dezbatere publică și fără a avea la bază studii și concluzii formulate de specialiști. Adoptarea acestei măsuri prin asumarea răspunderii guvernului este un gest de maximă sfidare a opiniei publice și a cetățenilor. Organizarea de referendumuri în fiecare județ desființat este obligatorie.
  8. Pierderea identității județului Arad. Județul Arad nu este o construcție comunistă așa cum susține, din lipsă de cultură, președintele Băsescu. Județul/Comitatul Arad există de 10 secole (atestat în sec. XI) cu o singură întrerupere de 8 ani, cea din perioada neagră a raionării staliniste.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *