News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Noi platforme de cântărire a tonajului pe drumurile județene Noi platforme de cântărire a tonajului pe drumurile județene
Please follow and like us:
Pin Share

Consiliul Județean Arad desfășoară cel mai important și mai ambițios proiect din România, de modernizare a drumurilor județene. Peste 300 de kilometri de drum vor fi modernizați sau reabilitați. În prezent sunt deschise 17 șantiere în județ, iar investițiile se ridică la peste 800 milioane de lei.

Pentru a proteja aceste investiții, Consiliul Județean dorește ca participanții la trafic să respecte legislația privind tonajul maxim admis și, în acest sens, va amenaja patru noi Platforme pentru Verificarea Tonajelor Autovehiculelor, pe tronsoane de drum județean unde s-au identificat deteriorări accentuate ale carosabilului.

„Este normal să protejăm aceste investiții În acest scop, cele patru noi platforme pentru verificarea tonajelor sunt mai mult decât necesare. Degradările apărute în ultima perioadă se oglindesc prin creșterea exponențială a lucrărilor de întreținere. Mai bine lucrăm la prevenție, la un control mai exigent al tonajului, decât să investim sume suplimentare în refacerea drumurilor distruse”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Principalele degradări majore constatate sunt cedări de capacitate, făgașe, rupturi de margine, denivelări pronunțate etc., datorate în special creșterii traficului greu de transport marfă. Tonajul maxim admis pe drumurile publice din România respectiv de 115 KN/osie şi 40 t/vehicul greutate totală.

Platformele de cântărire vor fi amenajate pe drumurile județene DJ 682 (comuna Secusigiu), DJ 682 (Lipova), DJ 682 (Birchiș) și DJ 708A (comuna Târnova).

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *