News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Incepand cu anul 2013 legislatia privind modul de acordare a despagubirilor pe asigurarile RCA ar putea fi schimbat, cel putin asta intentioneaza CSA printr-un proiect de lege aflat in dezbatere publica in acest moment. Conform noilor reglementari pagubitii ar putea sa se adrese pentru despagubiri asiguratorului la care si-au incheiat polita RCA ceea ce in termeni de specialitate se numeste compensare directa sau despagubiri directe. Aceasta schimbare intentionaza sa mareasca calitatea serviciilor de despagubire ale societatilor de asigurare si de reducere a timpului necesar despagubirilor.

La o prima vedere s-ar spune ca avantajele vor fi multe, iar clientii nu ar avea de ce sa mai fie nemultumiti.Totusi, trebuie luat in calcul un factor major care a influentat intotdeauna succesul unei companii de asigurare:pretul. Pentru ca asigurarea RCA a fost mereu privita cu superficialitate, acum ea devine “mai subiectiva”, soferul cautand un asigurator mai serios care sa ii asigure o eventuala reparatie.

Legislatia din domeniul asigurarilor RCA a suferit modificari majore in ultimii ani.

De la jumatatea anului 2009 a fost introdus constatul amiabil, care a fost o gura de aer proaspat pentru multi soferi ce nu mai erau nevoiti sa piarda ore in sir, daca nu, chiar o zi intreaga la politie.In anul 2010 a fost implementat Sistemul Bonus-Malus la persoane fizice, unde doar soferii care nu au inregistrat daune au avut de castigat, ceilalti fiind nevoiti sa scoata din buzunar mai mult.In 2012 a aparut in sfarsit si conceptul de Bonus-Malus la persoane juridice, care a avut acelasi scop: recompensare firmelor care nu au inregistrat daune si penalizarea celor care figurau cu accidente.

Lipsa de informare si transparenta a bazei de date CEDAM a determinat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa permita online verificare istoricului accidentelor in baza caruia se stabileste viitoare clasa BM a asiguratului.

Un simplu calcul rca la rca-pedia.ro demonstreaza diferentele de pret in functie de cilindree, oras sau chiar de tipul combustibilului. Diferentele sunt chiar mai mari odata cu introducerea unui CNP a unei persoane care a inregistrat daune pe o anumita serie de sasiu.

Tocmai de aceea este important ca datele din asigurare sa fie corecte si sa nu existe disconcordante intre ceea ce figureaza pe polita de asigurare rca si certificatul de inmatriculare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *