News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Noroc versus îndemânare – ce contează la jocurile de noroc online? Noroc versus îndemânare – ce contează la jocurile de noroc online?
Please follow and like us:
Pin Share

Află în ce măsură poți să îți crești șansele de câștig atunci când joci pe platformele cu jocuri de noroc online. Contează norocul sau îndemânarea? Află acum.

Aproape jumătate din populația lumii (4,6 miliarde de persoane) a jucat la cazinou, fie în mod ocazional, fie constant. Jucătorii din Europa se împart între pariurile sportive (41%, ceea ce a însemnat aproximativ 4, 1 miliarde euro în 2019) și jocurile cazinou (34%, adică 3, 4 miliarde euro).

Aceștia apreciază rundele gratuite, precum cele de la https://romaniacazinos.com/free-spins/, bonusurile, sloturile progresive, dar și platformele care oferă alte opțiuni decât jocurile de masă. Cu toții, însă își doresc să afle în ce măsură norocul le influențează șansele de câștig.

Norocul sau îndemânarea influențează șansele de câștig la jocurile de noroc?

În timp, câștigurile obținute de jucătorii de cazinou au alimentat teoria conform căreia numele acestora nu a fost ales întâmplător. În 2018, un jucător al cărui nume a rămas anonim a plasat o miză de 75 eurocenți la Mega Moolah Jackpot pe o platformă de casino online și a încasat aproape 19 milioane de euro. Anul 1999 i-a adus unui alt jucător un câștig de peste 21 de milioane de dolari la MegaBucks cu un pariu de numai 10 dolari. Este și cazul lui Archie Karas care a plasat o miză de numai 50 de dolari și a încasat în jur de 36 de milioane de euro.

Fiecare joc în parte oferă anumite șanse de “schimbare” a norocului. În unele cazuri, acestea sunt mai mari (la poker), în timp ce alte jocuri de cazinou oferă un nivel extrem de redus de “ponderare” a norocului. Jocul de poker este reprezentativ în privința șanselor de câștig care stau la îndemâna jucătorului. Astfel, jucătorul are 70% șanse să influențeze câștigul, restul de 30% fiind noroc. Poker-ul este preferat de 5% din jucătorii de la cazinourile online europene.

În schimb, pe măsură ce alegem alte jocuri din portofoliul cazinoului, șansele de influențare a posibilităților de câștig se reduc. Blackjack-ul le oferă jucătorilor șanse mai bune pe măsură ce aceștia scad avantajul casei. Cu toate acestea, jocul presupune 70% noroc și numai 30% îndemânare, dar șansele pot fi influențate în funcție de versiunea aleasă (sunt variante care permit reducerea avantajului casei până la 0, 5%).

Ruleta oferă o serie de pariuri simple, cum sunt cele exterioare, cresc șansele de câștig ale jucătorilor până aproape de 50% (pentru că avantajul casei le scade până aproape de 48%). Acesta este un joc de noroc în proporție de 80%, fiind un joc de îndemânare și strategie numai 20%. Chiar și atunci când este utilizată o strategie (de genul celei bazată pe teoria progresiei matematice lui Martingale), șansele nu cresc foarte mult pentru că bugetul limitează opțiunile de pariere.

Jocuri de cazinou la care norocul joacă rolul principal

Loteria, bingo și cardurile răzuibile sunt preferate de 15% dintre jucători (loto), 5% (bingo) și 1% (tichetele ce se răzuiesc), numai că șansele de influențare a rezultatelor sunt de 10%. Restul de 90% reprezintă noroc, pentru că evenimentele care au loc nu depind de acțiuni ale jucătorului (așa cum este la poker, de exemplu). Iar pentru cei care consideră sloturile niște provocări, chiar trebuie să admitem că este chiar așa – norocul contează în proporție de 95%.

Procentul de 5% îl reprezintă șansele bazate pe modelele strategice adoptate de jucători, precum și de modul în care aceștia își distribuie mizele. Norocul este foarte important la acest tip de jocuri de cazinou iar cel mai edificator exemplu este cel al câștigătoarei celui mai mare premiu la loterie – Gloria McKenzie. Valoarea acestuia a fost de 527 de milioane de euro, iar două aspecte susțin teoria că jocurile de cazinou se bazează pe noroc: cei 84 de ani ai câștigătoarei și faptul că șansele de câștig erau de 1 la 175 de milioane. Așa că, nu degeaba se numesc jocuri de noroc!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *