News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Noua ordine mondială din tenis. Cei trei tineri care îi vor înlocui pe Federer, Nadal și Djokovic! Noua ordine mondială din tenis. Cei trei tineri care îi vor înlocui pe Federer, Nadal și Djokovic!
Please follow and like us:
Pin Share

Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi la nivel global. Circuitul masculin a fost în ultimii 15 de ani mai spectaculos și atractiv decât oricând. Spectacolul a fost garantat de foarte mulți jucători, însă cei care s-au remarcat cu adevărat și și-au câștigat locurile în istorie sunt Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Cei trei tenismeni au format una dintre cele mai aprige rivalități din istoria sportului, nu doar a tenisului. Ajunși la finalul carierei, elvețianul, spaniolul și sârbul trebuie să predea puterea altor jucători mai tineri. Este vorba despre Daniil Medvedev, Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas.

Federer, Nadal și Djokovic, aproape de finalul carierelor

Ajuns la 40 de ani, Roger Federer este aproape retras din tenis, în urma unei cariere absolut fabuloase. Considerat de majoritatea fanilor sportului alb drept cel mai mare jucător din istorie, Federer a avut o carieră impresionantă. Vârsta nu iartă pe nimeni, așa că elvețianul este tot mai aproape de retragerea formală din tenis. Chiar și în lipsa anunțului oficial, Federer este aproape retras, având în vedere că aparițiile sale din ultimii ani au fost unele sporadice.

Cariera lui Roger Federer a gravitat în jurul rivalității cu Rafael Nadal, spaniolul ajuns la 35 de ani. Cei doi au dus o serie importantă de bătălii cu adevărat epice. Rafa are cele mai multe trofee de Grand Slam din istorie, după ce a câștigat Australian Open pentru doar a doua oară în carieră. El a profitat de absența celui de-al treilea colos al ultimilor ani, Novak Djokovic.

Sârbului nu i-a fost permis accesul în Australia, ca urmare a faptului că a decis să nu se vaccineze împotriva coronavirus. Ajuns și el la 34 de ani, Djokovic este liderul ierarhiei ATP și încă speră să mai joace câțiva ani, în așa fel încât să doboare o serie de recorduri. Chiar și în aceste condiții, cariera sa se află pe ultima sută de metri, iar lupii tineri se pregătesc să îi ia și lui locul.

Cine vine din urmă: controversați, dar foarte talentați

S-ar putea spune că ies trei și intra alți trei în lumina reflectoarelor. Favoriții pentru a le lua locul lui Federer, Nadal și Djokovic și pentru a le duce mai departe moștenirea sunt Daniil Medvedev (Rusia, locul 2 ATP), Alexander Zverev (Germania, locul 3 ATP) și Stefanos Tsitsipas (Grecia, locul 4 ATP). Rusul Medvedev a stârnit o mulțime de controverse, după ce a criticat aspru publicul de la Melbourne, care l-a huiduit în finala cu Nadal. De asemenea, neamțul Zverev este și el un tenismen problematic.

Zverev a fost acuzat de violență domestică, de o fostă parteneră și încă este anchetat. În cazul în care se va dovedi că este nevinovat, deși este greu de crezut, neamțul are toate șansele să ajungă în topul clasamentului mondial, în anii ce urmează.

Și Stefanos Tstsipas, grecul considerat de mulți experți drept cel mai talentat tenismen din circuit, se află pe o pandă ascendentă. La doar 23 de ani, el  a reușit câteva succes impresionante și promite să se dezvolte în continuare. La fel ca Medvedev și Zverev, și grecul este controversat. Problemele sale sunt mult mai mici, însă, fiind acuzat doar de faptul că trișează prin faptul că ia pauze mult prea lungi.

Poți profita de evoluțiile tinerilor promițători din tenis! La SportingBet ai cote excelente pentru evenimentele în care sunt aceștia implicați. Descoperă aici posibilitățile de pariere pentru tenis și fii în ton cu schimbarile din sportul alb.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *