News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Noul Plan Urbanistic General stimulează dezvoltarea orașului Pecica Noul Plan Urbanistic General stimulează dezvoltarea orașului Pecica
Please follow and like us:
Pin Share
Intravilanul din suprafața teritoriului administrativ al orașului Pecica, localitate urbană de rang III, a crescut cu peste 80% în urma aprobării noului Plan Urbanistic General (P.U.G.), la 2 216,77 hectare.
Practic, intravilanul localității Pecica aproape s-a dublat, la 1 818,37 hectare, la fel şi cel din Sederhat, la 60,84 hectare, ia cel din Turnu a crescut cu 20%, la 306,83 hectare.
Documentația aprobată de Consiliul Local Pecica, la propunerea structurii de specialitate a Primăriei Orașului Pecica, cuprinde prevederi pe termen mediu şi lung cu privire la evoluția în perspectivă a localității, direcțiile de dezvoltare funcțională în teritoriu, lista proiectelor de dezvoltare şi restructurare, stabilind şi delimitând modul de utilizare al terenurilor în intravilanul orașului şi reglementând modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare.
Intravilanul din Pecica s-a extins cel mai mult în partea de nord-est, cu zone pentru unități industriale şi agricole, respectiv zone de locuințe şi servicii.
Documentația urbanistică anterioară data din anul 2001, când Pecica era comună şi a fost mai restrictivă în legătură cu construcțiile noi.
Planul Urbanistic General aprobat acum vine în sprijinul investitorilor şi ține cont de zonele industriale deja existente, precum şi de zona de servicii creată la ieșirea din Pecica, la urcarea pe Autostrada A1. De asemenea, se facilitează construirea de locuințe de către cetățenii orașului şi de cei care doresc să se mute aici.
”Zona centrală, cuprinsă între cele două biserici monument istoric (cea ortodoxă română Sfinții Trei Ierarhi şi cea romano-catolică Sfânta Treime) este extinsă și protejată, regulile de construire fiind mai stricte aici.
P.U.G. are la bază o serie de studii analitice, consultative şi prospective, iar pe parcursul procedurii de elaborare au fost organizate consultări cu cetățenii şi cu factorii interesați, conform legislației în vigoare.
Documentația cu caracter director şi de reglementare are valabilitatea de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii” declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *