News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Nu știi cum să îți îmbraci copilul pe timp de iarnă. Află de ce trebuie să ții cont când îi alegi hainele! Nu știi cum să îți îmbraci copilul pe timp de iarnă. Află de ce trebuie să ții cont când îi alegi hainele!
Please follow and like us:
Pin Share

Când temperaturile scad foarte mult, orice mamă simte că trebuie să își înfofolească bebelușul cât mai bine pentru a-l proteja de frig, dar este important ce piese vestimentare alegi, astfel încât să îi asiguri tot confortul celui mic. Jachete, geci, veste și alte hăinuțe de iarnă sunt indispensabile, dar cum găsești modelul potrivit?

Îmbrăcămintea de iarnă a copilului trebuie să fie suficient de groasă încât să îi mențină căldura corpului, fără să se supraîncălzească și să transpire, deoarece de acolo mai este doar un pas până la o răceală urâtă. După ce l-ai echipat corespunzător pe cel mic, poți aplica și metoda popoarelor nordice pentru întărirea imunității în sezonul rece.

Iată de ce factori trebuie să ții cont când alegi vestimentația de iarnă a copilului tău:

Orientează-te către materiale rezistente la apă

Dacă locuiești într-o zonă cu multe precipitații sub formă de ploaie sau ninsoare, vei avea nevoie de hăinuțe impermeabile pentru a putea ieși în siguranță cu cel mic la plimbare, fără să se ude. Același lucru este valabil și pentru încălțăminte, de aceea cu ghetele de copii de pe 4kidsromania.ro, poți sta liniștită dacă prichindelul tău intră cu picioarele în zăpadă sau în bălți.

Alege articole ușor de îmbrăcat

Deși poate fi tentant să alegi o salopetă groasă, care îl protejează pe cel mic din cap până în picioare, aceasta poate deveni problematică atunci când trebuie să îi schimbi scutecul sau să meargă la toaletă. Prin urmare, ar fi de preferat o geacă cu fermoar, pe care o dai ușor jos în caz de urgențe, alături de o pereche de pantaloni călduroși.

Acordă atenție greutății hainelor

Chiar dacă ține de cald, o haină groasă și grea de iarnă este de cele mai multe ori prea restrictivă și inconfortabilă pentru un copil mic, care de abia învață să meargă, materialul voluminos fiind de natură să îi îngreuneze mișcările. Totuși, acest gen de îmbrăcăminte este necesar dacă urmează să petreceți mult timp afară sau sunteți într-o excursie pe vârf de munte, unde temperaturile sunt foarte scăzute.

Alege mărimea potrivită a pieselor vestimentare

Un copil în creștere nu va putea purta aceeași geacă două ierni la rând, astfel că soluția poate fi aceea de a alege haine cu o măsură mai mare. Ai grijă să nu fie prea largă jacheta, deoarece spațiul liber favorizează pierderea căldurii. În acest caz, trebuie să îl îmbraci pe cel mic cu mai multe articole pe sub haina groasă, astfel încât să fii sigură că nu îi va fi frig.

Îmbracă-l cu mai multe straturi de haine

Această metodă este ideală pentru prichindeii de toate vârstele, deoarece mai multe articole le asigură confortul termic necesar, iar dacă se încălzesc, renunți imediat la un strat și eviți supraîncălzirea. Ca regulă generală, un copil mic ar trebui să poarte încă un rând de haine față de cât are nevoie un adult pentru a se simți confortabil.

Așadar, când alegi hainele de iarnă pentru copilul tău, ai mai multe aspecte de care trebuie să ții cont pentru a-i asigura tot confortul celui mic.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *