News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

O călăuză sârbă și douăzeci şi unu de cetăţeni din Irak și Tunisia, prinși la frontiera cu Ungaria O călăuză sârbă și douăzeci şi unu de cetăţeni din Irak și Tunisia, prinși la frontiera cu Ungaria
Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat cincisprezece cetăţeni din Irak care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în acţiunea ilegală  fiind sprijiniţi  de un cetăţean sârb.

Alţi şase cetăţeni din Tunisia au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Curtici, în apropierea graniţei cu Ungaria.

În data de 15.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.10, la marginea localităţii Vărşand, a fost observat cu ajutorul aparaturii cu vedere pe timp de noapte un grup de persoane, care a coborât dintr-un microbuz şi care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria.

Echipajul poliţiei de frontieră, aflat în misiune pe comunicaţia DN79A, a oprit microbuzul marca Renault, înmatriculat în Serbia, între localităţile Vărşand –Pilu, la volanul căruia se afla un cetăţean sârb, R.D., în vârstă de 29 de ani.

În acelaşi timp, polițiștii de frontieră au intervenit şi au reținut, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, grupul format din 15 persoane. Imediat, persoanele în cauză au fost preluate şi conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, treisprezece adulţi cu vârste cuprinse  între 20 şi 48 de ani şi doi minori în vârstă de 3, respectiv 15 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul sârb al microbuzului, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, aflați în misiune pe comunicaţia Arad-Curtici, au depistat în data de 14.12.2019, în două autoturisme care circulau în regim taxi, şase cetăţeni străini. Întrucât grupul format din cinci bărbaţi şi o femeie nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră, cei în cauză au fost transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei .

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.