News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

O femelă de panda uriaş din Franța este gestantă, acestea fiind fertile doar 24-48 de ore pe an O femelă de panda uriaş din Franța este gestantă, acestea fiind fertile doar 24-48 de ore pe an
Please follow and like us:
Pin Share

Huan Huan, o femelă de panda uriaş de la ZooParc de Beauval din centrul Franţei, este gestantă şi ar putea naşte peste aproximativ zece zile, a anunţat grădina zoologică, relatează Xinhua miercuri.

Huan Huan este gestantă! Ce veste minunată! După săptămâni de aşteptare, un embrion a fost detectat astăzi la ecografie„, a anunţat într-un mesaj publicat pe Twitter grădina zoologică din Saint-Aignan-sur-Cher, la aproximativ 200 kilometri sud de Paris.

În prezent, embrionul are 1,74 centimetri lungime şi 0,86 centimetri lăţime, iar o altă ecografie este programată vineri pentru a verifica prezenţa unui al doilea fetus„, se precizează în mesaj.

Huan Huan, care înseamnă „fericită” în limba chineză, şi partenerul ei, Yuan Zi, s-au născut amândoi în Chengdu, China, şi au ajuns în Franţa în 2012 când aveau trei ani, scrie Agerpres.ro.

La sfârşitul lunii martie, cele două exemplare de panda uriaş au avut o tentativă de împerechere şi, în plus, a fost utilizată inseminarea artificială, o femelă de panda fiind fertilă doar 24-48 de ore pe an, a precizat grădina zoologică.

La 4 august 2017, Huan Huan a născut pui gemeni, primii panda care au venit pe lume în Franţa. Primul pui a decedat la scurt timp după naştere, iar al doilea a primit numele Yuan Meng, care înseamnă „vis împlinit” în chineză.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *