News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Judeţul Arad a fost ales de societatea Key Safety Systems (KSS), furnizor mondial de sisteme avansate de siguranţă (inflatori, airbaguri, volane, century de siguranţă pentru piaţa auto) pentru a realiza aici o nouă investiţie. KSS are un istoric de succes în România, având prima fabrică deschisă în anul 1999, cea de-a doua în anul 2005 şi un centru de suport operaţional înfiinţat în anul 2008.

Investiţia de la Arad reprezintă cea mai mare fabrică KSS în România, iar producţia va începe la finele anului 2010. Hala de producţie, având 12.000 metri pătraţi a fost construită conform standardelor mondiale şi după înfiinţare a devenit a patra locaţie KSS în România. „Recenta investiţie în România dovedeşte angajamentul nostru continuu faţă de strategia de afacere a Celor Patru Stâlpi KSS, doi dintre aceştia fiind optimizarea amprentei noastre globale şi de a dfi furnizorul de sisteme de siguranţă cu cel mai redus cost”, a spus Jason Luo, preşedintele KSS.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a avut deja o primă întâlnire cu managerul general al KSS Arad, Dorel Enache, în cadrul căreia au discutat aspecte legate de noua investiţie. „Ne bucură faptul că o astfel de societate a ales judeţul Arad, Zona Liberă Curtici, pentru a loca aici o investiţie de mare anvergură. Societatea va avea 450 de angajaţi până la sfârşitul anului 2011, ceea ce reprezintă un număr semnificativ de persoane care vor putea să aibă un loc de muncă asigurat”, a declarat Nicolae Ioţcu.

„Oraşul Arad s-a afirmat de-a lungul timpului ca unul dintre cele mai importante centre economice din regiune. În atingerea acestui statut au conlucrat factori precum pozitia geografică – Arad fiind primul oras important la intrarea în ţară dinspre Europa Centrală şi la intersecţia unor drumuri comerciale de maximă importanţă, diversitatea etnică şi competenţele de vârf ale locuitorilor, obţinute în insituţii educaţionale de prestigiu – atât Universităţile “Vasile Goldis” şi “Aurel Vlaicu”, cât şi liceele din zonă fiind surse importante de viitori angajaţi”, a spus Dorel Enache- Manager General KSS/ Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.