News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

O nouă acțiune de deratizare pe domeniul public şi privat al municipiului Arad O nouă acțiune de deratizare pe domeniul public şi privat al municipiului Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Primăria Municipiului Arad va desfășura prin intermediul operatorului specializat, în zilele de 20 și 21 octombrie 2022, a treia acțiune de deratizare (combatere rozătoare) pe domeniul public şi privat al municipiului Arad (prima trecere). Această activitate are ca scop reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut.

Tratamentul specific de deratizare defensivă se va aplica pe spaţiile deschise, zonele verzi din parcuri, scuaruri, pieţe, zone demolate și/sau neconstruite de pe domeniul public al municipalității, imobile sau terenuri dobândite de Municipiul Arad, zonele căminelor de vizitare ale reţelei de canalizare, în proximitatea zonelor de depozitare a deșeurilor menajere/municipale din platformele gospodăreşti și punctele de colectare precum și în locurile unde există focare declarate care pun în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor, în cartierele de locuințe individulale sau în cele de blocuri unde se constată că există focare de infestare, la solicitarea/sesizarea populației sau ale unor instituții.

Dacă condițiile meteorologice sunt nefavorabile, acțiunea se va decala corespunzător.

A doua trecere urmează să aibă loc în intervalul 27 octombrie – 04 noiembrie 2022.

În funcție de gradul de infestare, deratizarea se realizează prin amplasarea strategică de stații de intoxicare alimentate cu raticid. Produsele biocide utilizate sunt: Varat Block, produs de tip 14 (Rodenticid) – sub formă de momeală gata utilizabilă (cuburi cerate) și Agrorat Pellet, ambele avizate și certificate de Ministerul Sănătății și fac parte din lista produselor avizate pentru profilaxia sanitar umană. Antidotul în caz de ingerare accidentală: Vitamina K1.

Pentru eficienţă, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze tratamente de deratizare pe proprietăți, clădiri, în subsolul blocurilor odată cu acțiunea întreprinsă pe domeniul public și privat al Municipiului Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *