News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

O nouă ediție a evenimentului „În straie populare – la zi de sărbătoare” va avea loc la Felnac O nouă ediție a evenimentului „În straie populare – la zi de sărbătoare” va avea loc la Felnac
Please follow and like us:
Pin Share

Primăria Felnac, alături de Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă Sârbă și Căminul Cultural Felnac organizează, luni, 13 iunie 2022, o nouă ediție a evenimentului „În straie populare – la zi de sărbătoare”, devenit deja o tradiție pentru comuna Felnac, eveniment care anul acesta ajunge la cea de-a șasea ediţie.

Evenimentele vor debuta cu o slujbă religioasă, care va începe la ora 11, și la care cei prezenţi vor îmbrăca straie populare, așa cum s-a întâmplat și la edițiile anterioare. Mai apoi, se va merge la troița de la ieșirea spre Sânpetru German, unde va avea loc o slujbă, iar pământurile vor fi sfinţite, pentru ca recolta să fie cât mai bună și în acest an, iar munca oamenilor să fie răsplătită pe măsură. Va urma parada portului popular pe străzile comunei Felnac, conform tradiției anilor trecuți.

„Iată că am ajuns la cea de a șasea ediție a acestui eveniment, putem spune că e o tradiție pentru comuna noastră. Sunt convins că și în acest an vom avea parte de un număr mare de cetățeni care vor fi alături de noi, de Rusalii, atât la slujba de la biserică, cât și pe drumul spre troiță sau la parada portului popular. Spre deosebire de anul trecut, acum vom relua și întâlnirea de la căminul cultural, unde îi invităm pe felnăcani să ne fie alături în număr cât mai mare”, a declarat Ioan Maliţa, primarul comunei Felnac.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *