News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Obiceiuri care te pot impiedica sa ramai insarcinata Obiceiuri care te pot impiedica sa ramai insarcinata
Please follow and like us:
Pin Share

Incapacitatea unei femei de a ramane insarcinata se poate afla in stransa legatura cu obiceiurile sale de viata. De aceea, a venit timpul sa iti schimbi obiceiurile pentru a obtine rezultate mai bune.

Pe langa factori biologici, exista o serie de obiceiuri care te pot impiedica sa ramai insarcinata precum stresul, emotiile si chiar conditiile de mediu. Daca vrei sa devii mama insa aceasta dorinta intarzie sa ti se indeplineasca, trebuie sa iti pastrezi calmul si sa eviti sa te blamezi. Corpul tau trebuie sa fie pregatit si intr-o conditie optima in momentul conceperii. Poate exista unele obiceiuri pe care le adopti in viata de zi cu zi care te impiedica sa ramai insarcinata.

O alimentatie nepotrivita. Atunci cand nu mananci suficient sau esti extrem de slaba, menstruatia poate deveni neregulata, inexistenta chiar. Cu alte cuvinte, ciclul hormonal se schimba complet si sansele tale de a ramane insarcinata sunt mai reduse. Greutatea ta are o mare influenta asupra capacitatii tale de a concepe. Pentru o ovulatie corecta corpul are nevoie de minim 22% grasime corporala. Daca esti foarte slaba si nivelul de grasime corporala este inferior celui normal vei intampina dificultati in a avea un copil. Cel mai bine este sa consulti un specialist care te va ajuta sa ajungi la greutatea potrivita intr-un mod sanatatos.

O viata stresanta. Un stil de viata agitat si stresant ar putea fi unul din acele obiceiuri care te impiedica sa ramai insrcinata. Acest lucru se produce deoarece stresul modifica ritmul nostru hormonal. In general, stresul se afla in stransa legatura cu un somn insuficient, o alimentatie proasta sau un stil de viata sedentar. Daca vrei sa ramai insarcinata si nu obtii rezultate satisfacatoare, stresul si anxietatea pot fi factori agravanti. Se creeaza un cerc vicios din care ne este greu sa iesim. Fa o plimbare, fa sport, danseaza, tot ce poti pentru a scapa de stres,

Fumatul. Fumatul reprezinta un viciu deosebit de nociv pentru sanatate, este considerat unul din obiceiurile care te pot impiedica sa ramai insarcinata. Acesta provoaca tulburari hormonale si dificultati in a ramane insarcinata. Nicotina, gudronul si monoxidul de carbon limiteaza capacitatea organismului de a se oxigena.

Inainte de a incerca sa ramai insarcinata pune-ti urmatoarele intrebari- este stilul meu de viata sanatos? Eviti excesele? Ai o viata stresanta? Daca raspunsul este Da atunci incearca sa adopti un stil de viata sanatos.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *