News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Obligațiunile Ready Office Rent debutează la Bursa de Valori București Obligațiunile Ready Office Rent debutează la Bursa de Valori București
Please follow and like us:
Pin Share

Societatea de închiriere și subînchiriere a imobilelor Ready Office Rent face primul pas la Bursa de Valori București (BVB), unde a listat, marți, 13 octombrie, o emisiune de obligațiuni în valoare de aproape 5,2 milioane lei, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT).

Aceasta este prima emisiune de obligațiuni corporative listată la BVB ulterior promovării pieței de capital din România la statutul de Piață Emergentă Secundară de către furnizorul global de indici FTSE Russell.

”Dacă ne uităm la sectoarele din care au venit companiile la BVB în ultimii doi ani, putem spune că Bursa este pentru orice companie, indiferent de domeniu de activitate, de mărime și de structura acționariatului. Toate companiile care au venit pe piața de capital pentru atragerea finanțării și i-au convins pe investitori cu planurile de dezvoltare au și încheiat cu succes rundele de finanțare. Doar în ultimii doi ani am asistat la aproximativ 30 de runde de finanțare prin emisiuni de obligațiuni, cu o valoare cumulată de peste 1,5 miliarde de euro. Dimensiunile rundelor de finanțare au pornit de la 200.000 de euro și au ajuns chiar și la sute de milioane de euro. Toate acestea demonstrează că Bursa este pentru orice companie determinată să se dezvolte”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație la Bursa de Valori București.

Ready Office Rent se adresează societăților antreprenoriale mici și mijlocii care își doresc spații de birouri la cheie, adaptate cerințelor activității pe care le desfășoară, cu toate utilitățile și dotările necesare, în sistemul de tarifare “all inclusive”. Sistemul implementat de Ready Office Rent devine complementar sistemului clasic de închiriere, sprijinind antreprenorii să-și seteze dinamica afacerilor în funcție de obiectivele fiecăruia.

”Birourile Ready Office, situate într-o locație ultracentrală, funcționează ca suport atât pentru companiile aflate la începutul activității, cât și pentru cele aflate în plină dezvoltare. Funcționalitatea instantanee a birourilor și calitatea serviciilor au contribuit la dezvoltarea multor afaceri ale clienților și suntem bucuroși pentru aportul nostru. În perioada următoare preconizăm o extindere a Ready Office și în alte puncte de interes ale Capitalei pentru a veni în sprijinul celor ce își doresc un mediu sigur și facil pentru desfășurarea activităților proprii. Apreciez că venirea la Bursa de Valori București generează o sănătate financiară companiei care va duce la creșterea valorii acesteia și la consolidarea unei poziții pe segmentul de piață specific activității desfășurate”, a afirmat Narcisa Mindu, Administratorul Unic al Ready Office Rent.

Emisiunea de obligațiuni este listată cu simbolul bursier ROR22 și cuprinde 51.882 obligațiuni garantate, denominate în lei, cu valoarea nominală de 100 lei/obligațiune. Astfel, valoarea emisiunii se ridică la aproape 5,2 milioane lei. Obligațiunile au o dobândă fixă de 8% pe an, plătibilă semestrial, iar emitentul garantează obligațiunile cu creanțe viitoare pe care le are de încasat de la clienții săi. Emisiunea a fost vândută printr-un plasament privat în octombrie 2019 și va ajunge la scadență în octombrie 2022. În cadrul plasamentului privat, obligațiunile au fost cumpărate de 97 investitori (5 investitori persoane juridice și 92 investitori persoane fizice).

Listarea obligațiunilor pe SMT-ul BVB a fost asistată de societatea de brokeraj Prime Transaction.

”Finanțarea societăților prin emisiunile de obligațiuni listate pe BVB devine din ce în ce mai mult o alternativă viabilă și, totodată, o oportunitate pentru emitenți de a se prezenta potențialilor investitori. Există semnale pozitive din mediul antreprenorial privind interesul pentru finanțarea proiectelor prin intermediul emisiunilor de obligațiuni și acțiuni listate pe BVB”, a spus Ionel Uleia, Directorul General al Prime Transaction.

Ready Office Rent intenționează să utilizeze fondurile obținute prin emisiunea de obligațiuni pentru finanțarea activității curente, precum și pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare strategică. De asemenea, banii pot fi folosiți și pentru realizarea de investiții, în situația în care vor fi identificate oportunități în acest sens.

Cifra de afaceri a societății este obținută integral din serviciile oferite prin închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Ready Office Rent administrează o suprafață de aproximativ 2.500 mp, formată dintr-un număr de 50 birouri amplasate în Piața Victoriei din București.

Societatea a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 293.000 de lei, dublu față de cea înregistrată în 2018, iar în primul semestru din 2020, cifra de afaceri a urcat la 344.000 de lei. Profitul net din 2019 a fost de 35.000 de lei, față de 106.000 de lei în 2018. În primele șase luni din 2020, Ready Office Rent a consemnat pierderi de 250.000 de lei.

Conducerea societății estimează că cifra de afaceri va depăși 1 milion de lei în acest an, urmând ca până în 2022 aceasta să ajungă la 1,8 milioane lei, în timp ce profitul prognozat pentru anul curent este de 52.000 de lei, iar în următorii doi ani profitul net ar urma să crească treptat până la 90.000 de lei.

Ready Office Rent a fost înființată în anul 2012, având denumirea de Tradexpress Impex SRL, iar în 2019 a fost transformată din SRL în SA și denumirea a fost schimbată în cea actuală. Emitentul are un capital social de 100.000 lei, împărțit în 10.000 de acțiuni cu valoare nominală de 10 lei/acțiune. Acțiunile societății sunt deținute de Lucian Ciofoaia (9.950 de acțiuni – 99,50% din capitalul social) și Narcisa Mindu (50 de acțiuni – 0,50% din capitalul social).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *