News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Omega 3, Calciu, Fibre: care sunt semințele bune de adăugat la tine în farfurie și care le sunt beneficiile? Omega 3, Calciu, Fibre: care sunt semințele bune de adăugat la tine în farfurie și care le sunt beneficiile?
Please follow and like us:
Pin Share

Par foarte mici, dar au o mulțime de nutrienți și de beneficii pentru sănătate. Semințele sunt cel mai adesea considerate drept alimente sănătoase mai ales datorită profilului lor nutrițional dens și numeroaselor lor beneficii pentru sănătate. Sunt o excelentă sursă de nutrienți esențiali precum vitamine, minerale și acizi grași esențiali. Conțin de asemenea și o cantitate ridicată de fibre și conțin și antioxidanți.

Semințele de in- campioane atunci când vine vorba despre omega 3. Inul este cultivat de mii de ani. Se folosea pentru fibrele sale, mai ales pentru confecționarea de materiale. Dar, în zilele noastre semințele sunt valorizate deoarece prezintă cel mai frumos profil nutrițional. Inul este cel mai bogat în acizi grași omega 3. O lingură este de ajuns pentru a acoperi nevoile. Sunt și cele mai bune surse de fibre care pot regla tranzitul și ajută la reducerea nivelului de colesterol.

Semințele de chia, cele mai bogate în fibre. Originară din America de Sud, această super sămânță a început să fie cultivată și pe la noi. Pentru azteci, era cea care le aducea mai multă forță. Semințele de chia sunt cele care sunt cele mai bogate în fibre, mai ales în fibre solubile, formând un fel de gel în intestin, care favorizează sațietatea și care limitează absorbția zahărului și a grăsimilor. Sunt foarte interesante și pentru aportul lor de omega 3.

Semințele de in, cele mai bogate în calciu. Din Africa în Asia, trecând și prin Mediterana, semințele de in sunt în numeroase rețete din lumea întreagă. Sunt foarte apreciate mai ales sub formă de gomasio, pentru a pune cel mai bine în valoare și foarte sănătos rețetele tale.

O lingură de semințe de in acoperă aproape un sfert din nevoile în calciu deci este un aliat de preț pentru persoanele care nu prea consumă calciu, produse lactate mai ales. Conține și fier sau magneziu.

Semințele de dovleac, bogate în proteine. Semințele de dovleac sunt bogate în proteine deci se pot folosi mai ales în rețetele vegetale. Sunt bogate și în magneziu și pentru bărbați sunt cel mai potrivite pentru a trata sau preveni hipertrofia benignă de prostată.

Semințele de dovleac, o sursă de vitamina E. Sunt înainte de toate cultivate pentru a produce ulei, dar sunt apreciate și la aperitiv. O porție de 30 de grame acoperă nevoile de vitamina E, o vitamină antioxidantă care protejează celulele de îmbătrânire.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *