News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Organizaţiile sindicale şi asociaţiile civice care au organizat marşul de protest de joi din Arad au întărit astăzi, într-o conferinţă de presă, faptul că Guvernul Boc trebuie schimbat. „Acest guvern nu mai reprezintă nici o garanţie şi trebuie să plece. Noi ne pronunţăm pentru un guvern de tehnocraţi”, a fost mesajul reprezentanţilor sindicatelor şi ai asociaţiilor civice arădene. „România, la ora actuală, are o guvernare prezidenţială. Cabinetul Boc este o marionetă. Cabinetul Boc este o denumire de scenă, satirică. Acest Boc a căzut în cap la Andrei Gheorghe, este un fel de Hopa-Mitică. Măsurile luate de Guvernul Boc au fost cele mai nepotrivite pentru a scoate ţara din criză”, a spus Traian Deliman, liderul salariaţilor de la CET Arad. Acesta a mai adăugat că „nemulţumirea faţă de Guvernarea Băsescu se va accentua pe zi ce trece”.
Sindicaliştii arădeni au avertizat că, „peste una sau două luni, când cetăţenii vor resimţi efectele guvernării portocalii, ceea ce s-a întâmplat ieri (n.r. – marşul de protest) este o glumă”.
Referitor la faptul că protestatarilor nu li s-a permis accesul pe platoul din faţa Palatului Administrativ şi lângă Monumentul Revoluţiei, reprezentanţii sindicatelor şi ai asociaţiilor civice au spus că vor depune o plângere penală împotriva primarului Gheorghe Falcă. „Vom depune o plângere împoptriva primarului Gheorghe Falcă, pentru abuz. Vom sesiza şi Avocatul Poporului şi toate organizaţiile care se preocupă de drepturile cetăţenilor. Mai mult, acea comisie de la Primărie a modificat traseul marşului nostru, ceea ce nu aveau dreptul să facă. De aceea, vom depune plângeri împotriva tuturor membrilor respectivei comisii. Eu nu putea modifica traseul, ci doar să ne interzică desfăşurarea protestului, lucru despre care ar fi trebuit să ni-l anunţe cu 24 de ore înainte”, a declarat Petre Toma, reprezentantul CNSLR Frăţia.
Reprezentantul revoluţionarilor, Attila Duka, a spus că nu doreşte numai căderea Guvernului ci şi tragerea la răspundere a guvernanţilor iar procesul acestora să aibă loc la Târgovişte.
Preşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor de Locatari, Dorina Lupşe, a atras atenţia că nivelul de sărăcie al populaţiei a ajuns la un asemenea prag încât mulţi dintre cei care locuiesc la bloc riscă să-şi piardă apartamentele pentru că nu au bani să-şi plătească întreţinerea.
Dan Artimon, din partea Consiliului Local Civic, a spus că prin marşul de joi s-a dat un semnal clar, de unitate a tuturor categoriilor sociale împotriva Guvernului. Artimon a mai afirmat că va depune o acţiune în instanţă prin care va cere anularea dispoziţiei primarului prin care sunt interzise mitingurile pe platorul din faţa Palatului Administrativ. (news-ar.eu)
{source}
<object width=”560″ height=”340″ id=”lsplayer” classid=”clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″><param name=”movie” value=”http://cdn.livestream.com/grid/LSPlayer.swf?channel=newsarad&clip=flv_fb7cba33-bc60-4122-b54d-dacc1287f325&autoPlay=false&mute=false”></param><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><embed name=”lsplayer” wmode=”transparent” src=”http://cdn.livestream.com/grid/LSPlayer.swf?channel=newsarad&clip=flv_fb7cba33-bc60-4122-b54d-dacc1287f325&autoPlay=false&mute=false” width=”560″ height=”340″ allowScriptAccess=”always” allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash”></embed></object><div style=”font-size: 11px;padding-top:10px;text-align:center;width:560px”>Watch <a href=”http://www.livestream.com/?utm_source=lsplayer&utm_medium=embed&utm_campaign=footerlinks” title=”live streaming video”>live streaming video</a> from <a href=”http://www.livestream.com/newsarad?utm_source=lsplayer&utm_medium=embed&utm_campaign=footerlinks” title=”Watch newsarad at livestream.com”>newsarad</a> at livestream.com</div>
{/source}

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *