News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Parcul de agrement de la Pecica, o oază de sănătate și frumusețe Parcul de agrement de la Pecica, o oază de sănătate și frumusețe
Please follow and like us:
Pin Share

Iată că în vestul țării răsar și lucruri moderne, în ton cu vremurile în care trăim. Printre acestea, noul parc de agrement de la Pecica, realizat din fonduri europene, este o adevărată oază de sănătate și frumusețe.

Cinci hectare de verdeață

Parcul se întinde pe o suprafață de aproape cinci hectare și este aproape de finalizare. Până la apariția a ceea ce vedem acum, au fost necesare o serie de operațiuni preliminare. Astfel, terenul degradat și nefolosit a fost întâi nivelat și curățat. Apoi s-a însămânțat iarbă, iar noul gazon a prins viață. Au fost plantați deja zeci de arbori ornamentali (tei, plopi, magnolii etc.), fiind amenajat și un sistemul de irigații.

Locația, lângă Ferma de Bivoli

Aflat la doi pași de centru de centrul orașului, în vecinătatea Fermei de Bivoli, construcția și amenajarea acestui parc s-a realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prin proiectul intitulat „Îmbunătățirea mediului urban prin: reconversia si refuncţionalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”.

„Parcul va oferi multiple modalități de petrecere a timpului liber, cuprinzând alei pietonale, spaţii verzi, pergole, grupuri sanitare, sistem Wi-Fi gratuit, sisteme de supraveghere video, mobilier urban, sistem de iluminat, sistem de irigaţii al zonelor verzi și drum modernizat până la intrare. După ultimele detalii care vor fi finalizate, din primavară parcul va putea fi vizitat de toți pecicanii”, ne asigură primarul Petru Antal.

Teren de sport multifuncțional

Iubitorii sportului vor avea condiții propice pentru desfășurarea activităților preferate. În acest sesn, a fost construit un teren multifuncțional, unde se poate practica handbal, baschet sau minifotbal. Au fost amplasate mese de tenis de masă, mese de șah și au fost amenajate două spații de joacă (pentru copiii cu vârste de până în trei ani, respectiv pentru copii mai mari). De asemenea, la nivelul solului va fi realizată o fântână arteziană cu 13 jeturi verticale.

Spațiu de joacă pentru copii

Așa cum aminteam, nici cei mici nu au fost uitați. Pentru ei există și o „Insula de joacă”, lângă zona de fitness. Copiii vor avea un un loc de joacă spațios și sigur, iar dotările moderne și practice vor putea fi folosite de pecicanii de toate vârstele și nu numai, pentru petrecerea în mod activ a timpului liber.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *