News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Partidul Noua Republica acuza tupeul TVR-ului Partidul Noua Republica acuza tupeul TVR-ului
Please follow and like us:
Pin Share

Vicepreşedintele Partidului Noua Republică, Ion Stan, este de părere că pretenţiile SRTv privind creşterea taxei TV sunt „de o obrăznicie fără seamăn”, iar statutul acestei instituţii constituie „cea mai mare manipulare naţională”. „Toţi cei care s-au perindat la putere au avut grijă să cocoloşească SRTv, pentru a o folosi ca armă de manipulare a electoratului, perpetuând o situaţie nu doar înafara bunului simţ, ci şi împotriva drepturilor cetăţeanului. Pentru a-l obliga pe omul de rând să plătească un serviciu de care nu are nevoie, respectiv televiziunea aşa zis naţională, au „lipit” taxa TV de factura la curent. Este de neînţeles cum, prin ce resorturi, o firmă privată- ENEL- colectează o taxă pentru stat, ce contraservicii îi face statul. Nu cumva dreptul ENEL de umfla după bunul plac preţul energiei electrice, de a emite facturi a căror legalitate nu o verifică nimic, are legătură cu serviciul făcut statului? În Bulgaria, firma furnizoare de energie electrică a fost aspru pedepsită de către justiţie pentru că a inclus în facturi tot felul de „năzbâtii” şi a fost obligată să dea oamenilor înapoi banii furaţi. La noi nu este posibil aşa ceva, pentru că guvernanţii, toţi cei de până acum, în cârdăşie cu firma privată, ne obligă să plătim unui furnizor de servicii, la pachet cu factura proprie, încă o factură, pentru un alt furnizor, cu care nu avem niciun contract.

După toate regulile economiei, falimentul SRTV este inevitabil. Cu datorii la bugetul de stat de peste 100 miloane de euro şi alte datorii de zeci de mii de euro la societăti comerciale, SRTv se preface că se restructurează, prin închiderea unuia dintre posturi. De fapt, guvernanţii se prefac că

au cerut măsuri drastice pentru rentabilizarea acestei instituţii, care a fost condusă tot timpul de marionete puse de cei care veneau la putere , marionete care schimbau şi demolau tot ce au făcut cei de dinaintea lor.

Avem, azi, un faliment naţional recunoscut de ANAF, sau mai eşalonăm datoriile, cu penalităţi de 23.000 de mi de euro pe zi , pentru ca următorul Guvern să le şteargă, în schimbul supunerii totale faţă de noii stăpâni? În fond, cine doreşte să aibă Guvernul lui, partidul lui, Parlamentul lui, ar fi anormal să nu-şi dorească şi televiziunea lui”, spune Ion Stan.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *