News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Patru puncte noi de trecere a frontierei vor fi deschise în județul Arad, începând de sâmbătă Patru puncte noi de trecere a frontierei vor fi deschise în județul Arad, începând de sâmbătă
Please follow and like us:
Pin Share

România şi Ungaria vor avea, de sâmbătă, 4 noi puncte de trecere a frontierei, pentru a permite un acces cât mai rapid al cetăţenilor de pe graniţă în ţara vecină.

Astfel conform programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, în vestul țării se vor deschide 10 puncte noi de trecere a frontierei, în județele Arad, Bihor și Satu Mare.

Până acum, aceste puncte erau închise traficului, în aşteptarea intrării României în spaţiul Schengen pentru a le deschide. Cum acest lucru nu s-a întâmplat încă, punctele vor fi deschise începând de sâmbătă, iar cei care vor tranzita graniţa vor fi controlaţi de o echipă de poliţişti de frontieră.

Punctele de trecere vor fi deschise doar o zi pe săptămână, opt sâmbata, celelalte două duminica.

Deschise duminica, între orele 10-18
Nădlac 3 – Csanadpalota, ARAD
Peleş – Zajta

Deschise sâmbăta, între orele 10-18
Bercu – Garbolc
Horea – Omboly
Variaşu Mic – Dombegyhaza ARAD
Grăniceri -Elek ARAD
Cheresig – Körösnagyharsány
Iarmata Neagră – Dénesmajor ARAD
Roşiori – Pocsaj
Voivozi – Bagamer

Acestea vor putea fi folosite doar de cetăţenii care locuiesc în aceste localităţi de frontieră. Până acum, localnicii erau obligaţi să facă un ocol de până la câteva zeci de kilometri, până la Borş, Nădlac, Salonta sau Petea, pentru a trece în ţara vecină. Traficul rutier va fi permis cu autovehicule de până la 3,5 tone.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *