News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PATRU ROMANI URMARITI GENERAL AU FOST DEPISTATI LA VAMA NADLAC PATRU ROMANI URMARITI GENERAL AU FOST DEPISTATI LA VAMA NADLAC
Please follow and like us:
Pin Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Curtici, Nadlac si Turnu au depistat patru cetăţeni români pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare şi mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de autorităţile române..

* În aceeaşi zi, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Iulian M., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în judeţul Ilfov. Bărbatul circula cu trenul Inter Regio pe ruta Bucureşti – Budapesta.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie.

* În data de 07.05.2016, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Gheorghe P., în vârstă de 38 de ani, domiciliat în judeţul Prahova.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 3 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

* În data de 08.05.2016, în jurul orei 10.00, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român Florin B., în vârstă de 29 de ani, din judeţul Dîmboviţa.

În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei în cauză era emis, de către autorităţile române, un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea de 1 an, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

* Azi dimineaţă, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu s-a prezentat pentru intrarea în ţară Vasilica T., cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în judeţul Olt.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emis, de către autorităţile române, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, având de executat 1 an de închisoare.

În toate cazurile, persoanele au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J.  Bihor şi I.P.J. Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Autoturism BMW furat din Scoţia, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac – Nagylak  – I.T.P.F. Oradea au depistat un autoturism BMW tip COUPE, în valoare de 25.000 euro, care figura ca fiind furat din Scoţia.

În data de 07.05.2016, ora 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Andrei B., în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Dolj, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie.

La control, şoferul a prezentat pentru autoturism un certificat de înmatriculare eliberat de autorităţile britanice. În urma verificărilor specifice s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autorităţile din Scoţia.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul din Marea Britanie, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este furat.

Autoturismul în valoare de aproximativ 25.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad până la finalizarea cercetărilor, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Cetăţean român cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vărşand – I.T.P.F. Oradea au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism având un permis de conducere fals.

În data de 08.05.2016, ora 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor, cetăţeanul român Vasile S., în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Luxemburg.

Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere.

Poliţişti de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că permisul este fals.

Bărbatul a declarat că a cumpărat documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, din Luxemburg, în schimbul sumei de 500 euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.   

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *