News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Patru tipuri de riscuri optionale acoperite de o asigurare CASCO Patru tipuri de riscuri optionale acoperite de o asigurare CASCO
Please follow and like us:
Pin Share

Achizitia unui automobil presupune o investitie destul de insemnata, fie ca este vorba despre unul destinat utilizarii personale, fie despre unul folosit pentru afacere. Din aceasta cauza, avand in vedere si riscurile majore la care se expun conducatorii auto din Romania, este utila apelarea la forme suplimentare de protectie a investitiei, una dintre cele mai folositoare fiind asigurarea de tip CASCO. Acest tip de polita este una optionala, ce acopera o gama variata de riscuri.

Asigurarea de tip CASCO este binevenita pentru proprietarii de autovehicule cu vechime de pana la sapte ani, care vor sa scape de anxietatea petrecerii unui incident rutier soldat cu pagube materiale majore. Persoanele care se gandesc sa obtina linistea sufleteasca si materiala pot descoperi aici asigurarea CASCO pentru masina oferita de Allianztiriacunit.ro pentru a beneficia nu doar de riscurile generale acoperite, ci si de unele optionale, care completeaza intr-un mod fericit o polita de asigurare de calitate.

Iata care sunt acele riscuri optionale ce se pot acoperi cu ajutorul asigurarii CASCO!

  1. Un risc major, ce poate afecta pe orice proprietar de autovehicule din Romania, este cel al furtului. Riscurile asigurate optional in aceasta privinta sunt extrem de utile, deoarece acopera atat furtul automobilului in sine, cat si a unor parti componente ale acestuia, a unor piese sau a bunurilor aflate in interior. Mai mult de atat, acoperirea este valabila si in cazul tentativelor de furt ce nu sunt finalizate si care se soldeaza doar cu pagube materiale. De asemenea, se pot recupera pagubele cauzate de pierderea sau furtul cheilor, fiind inclus in acest caz si sistemul de inchidere, butucul si telecomenzile.

2. Actele de vandalism asupra autovehiculelor sunt des intalnite, pagubele putand fi extrem de importante, ajungand pana la cateva mii de euro ce trebuie investite pentru indepartarea urmarilor unor astfel de fapte. Acoperirea optionala a faptelor de acest gen scutesc investitiile inutile pentru repararea daunelor produse de autori necunoscuti, acoperirea fiind valabila, chiar daca daunele sunt produse de animale salbatice, care nu se afla in paza juridica a asiguratului (sunt incluse si daunele provocate de actiunea rozatoarelor, probleme des intalnite in Romania).

3. Rotile autovehiculelor ce parcurg drumurile publice din Romania sunt expuse aparitiei unor pagube semnificative din cauza gropilor si a altor obstacole ce le pot afecta intr-un mod ireparabil. Asigurarea CASCO optionala ofera protectie si in acest caz, acoperirea fiind nu doar pentru rotile in sine, ci si pentru jantele care pot fi foarte valoroase.

4. Aspirarea apei de catre motoarele autovehiculelor, in cazul in care sunt traversate zone inundate, poate produce daune semnificative, putand ajunge pana la distrugerea completa a motorului. O optiune suplimentara a asigurarii CASCO care ofera protectie in acest sens este binevenita, avandu-se in vedere ca, in cele mai multe cazuri, motorul autovehiculului reprezinta cea mai scumpa componenta, inlocuirea lui fiind dificila si costisitoare.

In concluzie, incheierea unei polite de asigurare CASCO cu optiuni suplimentare este o metoda excelenta de protejare a unor bunuri cu valoare ridicata si de dobandire a linistii sufletesti.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *