News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În disperarea sa de a păstra puterea, PDL este dispus să încalce legea, democraţia şi bunul simţ. În stilul caracteristic, PDL se gândeşte să modifice regulile jocului electoral, în aşa fel încât să îşi creeze avantaje. Ultima găselniţă este comasarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare. În viziunea celor de la PDL, baronii locali ai partidului, îmbogăţiţi prin alocările discreţionare al guvernului PDL, ar putea să facă uitată guvernarea dezastruoasă de după 2008. Decizia vine după ce a fost adoptată alegerea primarului într-un singur tur de scrutin.

Comasarea alegerilor locale şi a celor parlamentare este gândită în mod deliberat pentru a crea confuzie în rândul electoratului. O astfel de decizie, dacă ar fi adoptată, ar da o grea lovitură democraţiei în România. „Totul este gândit în aşa fel încât să fie induși în eroare cât mai mulţi oameni. Amestecarea temelor de politică locală cu cele de politică naţională nu este în interesul electoratului. Politicienii au datoria să dezbată cu claritate în faţa electoratului problemele specifice fiecărui tip de alegeri. Ceea ce propune acum PDL nu are nicio justificare. Se doreşte folosirea baronilor locali ai PDL pentru a nu lăsa spaţiu dezbaterilor cu privire la problemele naţionale: pensii, sănătate, învăţământ etc. PDL Arad a exersat acest tip de campanie electorală în 2008, când candidaţii partidului nu au fost lăsaţi să apară la confruntări electorale, când în locul lor a vorbit Gheorghe Falcă. Alegerile sunt organizate pentru ca cetăţenii să poată să decidă, în cunoştiinţă de cauză, asupra modului în care este condusă localitatea lor, judeţul şi politicile naţionale. Sunt teme care trebuie tratate separat, altfel riscăm ca oamenii să nu mai înţeleagă mare lucru din campania electorală”, a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad. Social-democraţii arădeni apreciază că baronii locali PDL vor primi tot mai mulţi bani de la ministerul Elenei Udrea şi prin ministerul propagandistic al lui Sebastian Lăzăroiu, dar aceşti bani nu vor ajunge la populaţie, ci vor fi folosiţi pentru campania electorală.

„PDL vrea probabil să concentreze mita electorală, acţiunile de forţă şi intimidare într-un singur tur. Nu se pot găsi milioane de euro pentru fiecare colegiu, ca şi în Neamţ! Baronii locali ai partidului au fost alimentaţi cu bani şi protejaţi de justiţie tocmai pentru a fi folosiţi ca şi colectori de voturi pentru PDL. Se merge totuşi mult prea departe. România ar fi singura ţară din lumea civilizată care organizează în acelaşi timp alegeri locale şi parlamentare. Cu oameni ca Traian Băsescu, România derapează spre o dictatură personală, în care politicienii nu mai vor să predea puterea. Tot în acest scop, se doreşte eliminarea pragului electoral. Mai multe partide în Parlament înseamnă mai puţine şanse de a se forma o majoritate parlamentară. Celor de la PDL nu le pasă că astfel se produce o fragmentare excesivă a Parlamentului. Traian Băsescu şi PDL încearcă astfel să păstreze puterea şi dacă vor pierde alegerile din 2012”, a afirmat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *