News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PDL trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru aşa-zisele reforme din învăţământ

Politica 20 martie 2011 admin 0

ca expresie a implicării autorităţilor locale). Aradul are nevoie de un primar onest1 care nu a primit acordul sindicatelor şi a celorlalţi parteneri sociali1 condusă de city managerul Claudia Macra1 consiliile de administraţie ale şcolilor (din care fac parte şi reprezentanţi ai primarului1 cu pretenţia de a controla tot ce se întâmplă în jurul său. Aplicarea prevederilor legate de standardele de cost per elev în învăţământ trebuie privite cu precauţie. Este posibil ca aplicarea acestor1 este treaba instituţiilor abilitate să urmărească aplicarea legii: Ministerul1 fie în raportul cu lideri din politică şi administraţie trebuie să înceteze. Pretenţiile lui Gheorghe Falcă de a-şi depăşi atribuţiile prevăzute de funcţia publică trebuie îngrădite prin lege şi prin1 Gheorghe Falcă63 în ambiţia sa de a controla tot ce se întâmplă în oraş. Tendinţa de a subordona funcţionarii publici fie politic1 în conformitate cu metodologia elaborată de ministerul de resort. Altfel spus1 în limitele costului standard per elev/preşcolar1 Inspectoratul Şolar (care nu poate avea un rol secundar în acest proces)1 inspectorul şcolar general şi Boardul municipiului1 multe dintre ele contrare intereselor comunităţii locale.1 nu de un baron local1 nu de „comitete şi comiţii” pe care le imaginează Gheorghe Falcă1 pentru a analiza modul în care este aplicată noua lege a educaţiei în şcolile arădene. PSD Arad apreciază că aplicarea legilor trebuie monitorizată de instituţiile abilitate1 primarul Aradului2 respectiv ai consiliilor locale1 statul asigură finanţarea pentru toţi elevii din şcolile de stat1 trebuie asumată politic de PDL şi de administraţia supusă necondiţionat acestui partid. Încercarea de a găsi alte organisme care să scoată castanele fierbinţi din foc nu este onestă. PSD Arad apreciaz1
Please follow and like us:

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat că la nivel local se va forma o comisie, condusă de city managerul Claudia Macra, inspectorul şcolar general şi Boardul municipiului, pentru a analiza modul în care este aplicată noua lege a educaţiei în şcolile arădene. PSD Arad apreciază că aplicarea legilor trebuie monitorizată de instituţiile abilitate, nu de „comitete şi comiţii” pe care le imaginează Gheorghe Falcă, în ambiţia sa de a controla tot ce se întâmplă în oraş.

Tendinţa de a subordona funcţionarii publici fie politic, fie în raportul cu lideri din politică şi administraţie trebuie să înceteze. Pretenţiile lui Gheorghe Falcă de a-şi depăşi atribuţiile prevăzute de funcţia publică trebuie îngrădite  prin lege şi prin poziţia fermă şi profesionistă a funcţionarilor publici. Potrivit Legii Educaţiei, statul asigură finanţarea pentru toţi elevii din şcolile de stat, în limitele costului standard per elev/preşcolar, în conformitate cu metodologia elaborată de ministerul de resort. Altfel spus, este treaba instituţiilor abilitate să urmărească aplicarea legii: Ministerul, Inspectoratul Şolar (care nu poate avea un rol secundar în acest proces), consiliile de administraţie ale şcolilor (din care fac parte şi reprezentanţi ai primarului, respectiv ai consiliilor locale, ca expresie a implicării autorităţilor locale). Aradul are nevoie de un primar onest, nu de un baron local, cu pretenţia de a controla tot ce se întâmplă în jurul său.

Aplicarea prevederilor legate de standardele de cost per elev în învăţământ trebuie privite cu precauţie. Este posibil ca aplicarea acestor standarde să presupună concedieri masive în învăţământ şi/sau noi comasări de şcoli. Aşa-zisa reformă din învăţământ, care nu a primit acordul sindicatelor şi a celorlalţi parteneri sociali, trebuie asumată politic de PDL şi de administraţia supusă necondiţionat acestui partid. Încercarea de a găsi alte organisme care să scoată castanele fierbinţi din foc nu este onestă.

PSD Arad apreciază că Boardul municipiului este format din personalităţi onorabile şi valoroase ale comunităţii locale. Facem însă un apel ferm la membrii Boardului să nu gireze şi să nu legitimeze în niciun fel măsurile greşite ale guvernării şi administraţiei PDL, multe dintre ele contrare intereselor comunităţii locale. (comunicat PSD)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.