News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Pecica dezvoltă infrastructura verde cu panouri fotovoltaice Pecica dezvoltă infrastructura verde cu panouri fotovoltaice
Please follow and like us:
Pin Share

Orașul Pecica continuă dezvoltarea infrastructurii verde, conform normelor europene, cu un dublu câștig pentru oraș, prin montarea de panouri fotovoltaice!

Acesta este cel de al doilea proiect aprobat în decursul ultimelor zile, axat pe stații de încărcare a vehiculelor electrice.
Din finanțarea de 1,979 milioane de lei (aproximativ 401 000 euro), asigurată din Administrația Fondului de Mediu, se vor monta panouri fotovoltaice pe mai multe clădiri publice din Pecica și una Sederhat.
Energia electrică produsă va fi folosită pentru alimentarea a 33 de stații noi de încărcare a vehiculelor electrice, cu putere normală, înființate în vecinătatea acestor imobile (în număr de 2, 3, sau 4), în locații circulate din Pecica: în fața primăriei, a Evidenței Populației, a Școlii Gimnaziale nr. 2, în zona Juncanu – pe ambele părți, în zona garajelor de la Iril şi a blocurilor ANL, la liceu, la casa de cultură, la Grădinița P. P. 2 şi la policlinică, respectiv 2 stații la grădinița din Sederhat.
În mare parte din an, producția va depăși consumul stațiilor, astfel curentul rămas va fi folosit pentru alimentarea clădirilor instituțiilor publice, făcând o economie semnificativă la factura de energie electrică!
”Practic, utilizăm astfel o resursă naturală gratuită în beneficiul comunității, oferind o facilitate pecicanilor și celor care tranzitează orașul nostru. Ca o dovadă a profesionalismului Serviciului Management de Proiecte, dintre cele 90 de proiecte acceptate de Administrația Fondului de Mediu, singurul din județul Arad ne aparține” a afirmat primarul orașului, Petru Antal.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *