News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Pecica este atestată ca și stațiune turistică de interes local Pecica este atestată ca și stațiune turistică de interes local
Please follow and like us:
Pin Share
Guvernul României a adoptat miercuri Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.
Ca urmare, un număr de 17 localități a primit acest statut, numărul stațiunilor turistice crescând 112.
Printre acestea se numără orașul Pecica, ca rezultat al dosarului de candidatură întocmit de administrația locală.
Pecica are locuri frumoase de vizitat în oraș și în zonă: Parcul Natural „Lunca Mureșului”, cele două biserici-monument: Biserica Ortodox Română Sfinții Trei Ierarhi şi Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime, Ferma de Bivoli, Schitul Sfânta Parascheva din Bodrogu-Vechi, alături de brutăriile care produc brandul nostru local, Pita de Pecica.
”Există suficiente locuri de cazare la pensiunile şi hotelurile din Pecica şi lucrăm la zona de agrement situată la doi pași de centru: noul parc de lângă Ferma de Bivoli este aproape gata, au început lucrările la teatrul de vară şi tot în zonă dorim să construim ștrandul termal.
Având statutul de stațiune turistică de interes local, de acum încolo administrația locală poate depune proiecte de finanțare din fonduri europene în domeniul turismului, pentru a dezvolta acest sector economic pe plan local” a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *