News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Pecica: Primăria a mai câștigat o finanțare din fonduri europene nerambursabile! Posesorii de automobile electrice sau hibride le vor putea încărca gratuit! 33 de stații de încărcare vor fi amplasate în oraș și în satul aparținător Sederhat. Pecica: Primăria a mai câștigat o finanțare din fonduri europene nerambursabile! Posesorii de automobile electrice sau hibride le vor putea încărca gratuit! 33 de stații de încărcare vor fi amplasate în oraș și în satul aparținător Sederhat.
Please follow and like us:
Pin Share

Primăria Orașului Pecica se pregătește din timp pentru viitor, în vederea regulilor ce vor intra în vigoare pe teritoriul Uniunii Europene, în privința automobilelor electrice. Vestea pozitivă primită de la Administrația Fondului de Mediu l-a bucurat pe primarul Petru Antal: ”Montăm panouri solare pe un număr de 12 clădiri publice, pentru a produce energie electrică din surse regenerabile: pe sediul Primăriei, cel al Evidenţei Populaţiei, al clădirii principale a Şcolii Gimnaziale nr. 2, pe policlinică, pe Grădiniţa PP2 (Muştra), pe blocul ANL, pe garajele de la IRIL, pe Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, pe clădirea principală a Liceului Teoretic „Gheoghe Lazăr”, pe garajele din zona Juncanu şi pe grădiniţa din Sederhat. Curentul electric obţinut, în mod gratuit, va fi folosit pentru alimentarea a 33 de stații noi de încărcare a vehiculelor electrice, cu putere normală, înființate în vecinătatea acestor imobile.”

Proiectul se realizează printr-o finanțare de 1,979 milioane de lei (aproximativ 401 000 euro), asigurată din Administrația Fondului de Mediu.

”Devenind astfel prosumatori, producţia fiind considerabil mai mare decât consumul staţiilor de încărcare, energie electrică ce nu se folosește se introduce în sistem şi se scade din consumul clădirilor publice, rezultând o economie semnificativă la factura de curent. Utilizăm astfel o resursă naturală gratuită în beneficiul comunității, oferind o facilitate pecicanilor și celor care tranzitează orașul nostru!”  a încheiat primarul Petru Antal. Contractul de finanțare urmează a fi semnat în următoarele două săptămâni.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *