News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Permacultura: florile care vă ajută grădina de legume Permacultura: florile care vă ajută grădina de legume
Please follow and like us:
Pin Share

Unul dintre principiile permaculturii se bazează pe companie, pe asocierea plantelor, plantelor între ele pentru a optimiza culturile. Observarea modului în care funcționează natura și reproducerea acestui model, făcându-l optim, este unul dintre pașii principali ai acestei abordări specifice și cuprinzătoare, așa cum relatează Lucy Debrion în articolul său despre permacultură. Acest lucru implică alegeri judicioase ale combinațiilor de plante, pariere pe biodiversitate pentru a promova îmbogățirea și randamentul culturilor.

Fiecare plantă cu proprietățile sale unice își poate oferi vecinului ceea ce are nevoie sau chiar o poate proteja de dușmani. Această practică îl ajută și pe grădinar să reducă sau chiar să evite complet utilizarea îngrășămintelor chimice și a pesticidelor, așa cum se menționează în articolul privind asocierea plantelor de pe site-ul gardening.lemonde.fr.

Asociațiile de plante sunt nesfârșite, există alianțe bune sau rele între plante, cu alte cuvinte prieteni buni sau falși. O uităm prea des, dar și florile participă la acest cerc virtuos, la această îmbogățire. Prin urmare, florile sunt esențiale în grădina de legume. Să facem o plimbare pe partea grădinii pentru a descoperi întreaga putere a acestor flori.

A aduce o notă florală în grădina de legume este deja o plăcere în sine. Florile strălucesc prin culorile lor strălucitoare și emană un parfum diferit de oricare altul în inima spațiilor noastre verzi. Pe lângă faptul că sunt frumoase, florile îmbină utilul cu plăcutul. Ei atrag polenizatorii și resping anumiți paraziți. Site-urile Les brindherbes.org și promessedefleurs evocă modul în care aceste flori sunt indispensabile în grădina de legume și ne ajută să selectăm cele mai bune dintre ele.

Nasturtium

Oferă o varietate extraordinară de culori vibrante și este, de asemenea, comestibil. Ea are totul. Este capcana supremă pentru afide. Se însămânțează spontan, fără a deveni invaziv. O plantă perfectă!

Cosmosul

Este o explozie de culori care vă va oferi paturilor de flori o senzație rustică, aceste flori fiind înalte pe tulpină. Cosmosul este florifer și oferă o mare varietate de culori, este ușor de cultivat. Avantajul său esențial: îi va face pe plac prietenilor noștri albinele.

Garoafa indiană

Foarte cunoscută, ne invadează adesea grădinile. Aceste flori se potrivesc cu ușurință între toate legumele și dau o notă plăcută de culoare și sunt destinate a fi nematicide. Această plantă va avea grijă de viermi mici, pe lângă faptul că este antiparazitară. O plantă foarte recomandată pentru grădinile de legume. Parfumul său de mandarină este foarte apreciat.

Limba mielului

Este renumită pentru că este ca mierea, florile sale albastre în formă de stea sunt decorative și comestibile. Limba mielului este un produs foarte bun pentru eliminarea melcilor. Cu toate acestea, această plantă are un mic defect pentru că este foarte invazivă. Deci, asigurați-vă că o creșteți într-un spațiu destul de ventilat și puțin mai îndepărtat de culturi.

Lavanda

Lavanda este extrem de melifieră! Foarte des ne decorează grădinile și surprindem în mod regulat câteva albine care se hrănesc. Parfumul ei este unul fără egal și frumusețea ei este bine stabilită. Lavanda este una dintre plantele care atrage cel mai mult insectele polenizatoare în timp ce resping afidele. De asemenea, lavanda se pretează ușor la utilizarea culinară, putând fi savurată ca o infuzie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *