News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Peste 1.600 de arădeni, operați în 2019 în cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală de la Județean Peste 1.600 de arădeni, operați în 2019 în cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală de la Județean
Please follow and like us:
Pin Share

Peste 1.600 de intervenții chirurgicale s-au realizat anul acesta în cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală II (1.249 de intervenții chirurgicale mari și 414 intervenții mici). Dintre acestea, 374 au fost intervenții chirurgicale laparoscopice , efectuate de medicii secției: dr. Edith Hornung, medic șef secție, prof.univ.dr. Alexandru Dumnici, dr Celsus Ciobanu, lector.univ.dr. Horațiu Papiu, dr. Marcel Onița, asist.univ.dr. Gigi Aiordăchioae, asist.univ.dr. Andrei Korodi, dr. Cristian Popescu.
”Cu ajutorul investițiilor realizate de către Consiliul Județean Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, în reabilitarea și dotarea Secției Clinice Chirurgie Generală II și a cursurilor de supraspecializare urmate de medicii unității am reusit să diversificăm paleta intervențiilor, atât pentru patologia benignă, cât și pentru cea malignă. Astfel s-au efectuat colecistectomii laparoscopice (288), apendicectomii laparoscopice (33), procedeu TAPP pentru hernii inghinale (27), hernioplastii ombilicale laparoscopice cu grefon sintetic (20), hernii hiatale abordate și rezolvate laparoscopic (2), hemicolectomie dreaptă laparoscopică pentru boala neoplazică (1), rezecție rectală anterioară joasă cu anastomoză mecanică colorectală efectuată laparoscopic pentru neoplasm de rect mediu (1), amputație de rect laparoscopic pentru neoplasm anal (1). Mulțumim pe această cale colaboratorilor, colegilor de pe secțiile de Gastroenterologie, Medicină Internă II, ATI II, UPU pentru ajutorul acordat în rezolvarea și investigarea cazurilor și nu în ultimul rând Consiliului Județean Arad și Primăriei Municipiului Arad pentru dotarea secției cu aparatură modernă ce permite chirurgilor specializați, să ofere un act medical de înaltă performanță, recuperarea, vindecarea, reintegrarea socială a pacienților fiind mult mai rapidă și mai ușoară”, a precizat prof.univ.dr. Alexandru Dumnici.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *