News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Peste 120 de milioane de lei pentru gestionarea deşeurilor din judeţul Arad

Curiozitati 16 noiembrie 2010 admin 0

Arad – Poetului)1 asociaţia de firme a subcontractat compania S.C. EFACEC Central Europe S.R.L.1 astfel încât întreaga operaţiune de gestionare derulată la nivel judeţean să se realizeze în conformitate cu prevederile legislative în vigoare.În cadrul proiectului se derulează patru contracte: un c1 Chişineu-Criş3 Chişineu-Criş şi Bârzava1 componentă a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad”1 contractantul este responsabil de furnizarea1 Curtici5 dar şi pentru închiderea vechilor gropi de gunoi. În data de 8 noiembrie a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Arad semnarea contractului de lucrări (proiectare şi execuţie) „Construcţia staţiilor1 derulat de Consiliul Judeţean Arad. Potrivit reprezentanţilor instituţiei1 Deşeurile din judeţul Arad vor fi administrate la standarde europene. Acest lucru va fi posibil datorită unui proiect de gestionare integrată a deşeurilor1 din care 12 luni sunt alocate pentru proiectare şi execuţie iar alte 12 luni pentru perioada de notificare a defectelor.În cadrul proiectului vor fi închise depozitele neconforme de deşeuri din Arad (1 în cadrul unei perioade de 24 de luni de la data semnării contractului1 în judeţul Arad3 în valoare de peste 120 de milioane de lei1 închiderea şi reabilitarea depozitelor neconforme municipale de deşeuri şi închiderea depozitelor necontrolate de deşeuri din zonele rurale1 Ineu7 montarea1 Nădlac8 o staţie de compostare a deşeurilor Arad şi o staţiei de transfer1 Pâncota2 Pecica11 privind înfiinţarea unor gropi de gunoi ecologice1 proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad” a fost demarat pentru a răspunde directivelor europene transpuse în legislaţia românească1 punerea în funcţiune şi rodajul staţiei de sortare de la Ineu – Mocrea şi a utilităţilor asociate acesteia1 Romania”. Contractul1 S.C. Confort S.A. - S.C. Vel Service S.A. se angajează să proiecteze1 să execute şi să finalizeze lucrările prevăzute în proiect1 Sântana şi Bârzava. De asemenea se vor închide şi ecologiza spaţiile de depozitare necontrolate în zonele rurale ale judeţului Arad (113 spaţii de depozitare). Vor fi realizate staţii de transfer la S1 Sebiş4 sortare şi compostare în zona Ineu – Mocrea.În plus1 sortare şi compostare Ineu – Mocrea şi staţiei de compostare a deşeurilor Arad1 sortare şi compostare. Pentru furnizarea echipamentelor conexe staţiei de transfer1 staţiilor de compostare şi a staţiei de sortare1 unul de lucrări şi două contracte de furnizare de echipamente (pubele şi vehicule). Conform contractului semnat1 valoarea totală a acestuia fiind de peste 120 de milioane de lei. Obiectivul global al acestui proiect constă în îmbunătăţirea infrastructurii de management a deşeurilor din judeţul Arad şi construire1
Please follow and like us:
Pin Share

Deşeurile din judeţul Arad vor fi administrate la standarde europene. Acest lucru va fi posibil datorită unui proiect de gestionare integrată a deşeurilor, în valoare de peste 120 de milioane de lei, derulat de Consiliul Judeţean Arad. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad” a fost demarat pentru a răspunde directivelor europene transpuse în legislaţia românească, privind înfiinţarea unor gropi de gunoi ecologice, dar şi pentru închiderea vechilor gropi de gunoi. În data de 8 noiembrie a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Arad semnarea contractului de lucrări (proiectare şi execuţie) „Construcţia staţiilor de transfer, staţiilor de compostare şi a staţiei de sortare, închiderea şi reabilitarea depozitelor neconforme municipale de deşeuri şi închiderea depozitelor necontrolate de deşeuri din zonele rurale, în judeţul Arad, Romania”. Contractul, componentă a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad”, a fost adjudecat prin procedură de licitaţie deschisă de către asociaţia de firme S.C. Confort S.A.- S.C. Vel Service S.A (România).
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu, valoarea totală a acestuia fiind de peste 120 de milioane de lei. Obiectivul global al acestui proiect constă în îmbunătăţirea infrastructurii de management a deşeurilor din judeţul Arad şi construirea componentelor care lipsesc acestui sistem, astfel încât întreaga operaţiune de gestionare derulată la nivel judeţean să se realizeze în conformitate cu prevederile legislative în vigoare.
În cadrul proiectului se derulează patru contracte: un contract de servicii, unul de lucrări şi două contracte de furnizare de echipamente (pubele şi vehicule). Conform contractului semnat, S.C. Confort S.A. – S.C. Vel Service S.A. se angajează să proiecteze, să execute şi să finalizeze lucrările prevăzute în proiect, în cadrul unei perioade de 24 de luni de la data semnării contractului, din care 12 luni sunt alocate pentru proiectare şi execuţie iar alte 12 luni pentru perioada de notificare a defectelor.
În cadrul proiectului vor fi închise depozitele neconforme de deşeuri din Arad (Câmpul Liniştii, Arad – Poetului), Ineu, Sebiş, Chişineu-Criş, Curtici, Nădlac, Pâncota, Pecica, Sântana şi Bârzava. De asemenea se vor închide şi ecologiza spaţiile de depozitare necontrolate în zonele rurale ale judeţului Arad (113 spaţii de depozitare). Vor fi realizate staţii de transfer la Sebiş, Chişineu-Criş şi Bârzava, o staţie de compostare a deşeurilor Arad şi o staţiei de transfer, sortare şi compostare în zona Ineu – Mocrea.
În plus, contractantul este responsabil de furnizarea, montarea, punerea în funcţiune şi rodajul staţiei de sortare de la Ineu – Mocrea şi a utilităţilor asociate acesteia, a staţiilor de compostare şi a utilităţilor asociate acestora, a instalaţiei de captare a biogazului, a mijloacelor de transport de la staţiile de transfer la depozitul conform de la Arad şi a încărcătoarelor frontale pentru staţiile de transfer, sortare şi compostare. Pentru furnizarea echipamentelor conexe staţiei de transfer, sortare şi compostare Ineu – Mocrea şi staţiei de compostare a deşeurilor Arad, asociaţia de firme a subcontractat compania S.C. EFACEC Central Europe S.R.L.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *