News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Peste 3 ore de așteptare pentru camioane la vămile arădene Peste 3 ore de așteptare pentru camioane la vămile arădene
Please follow and like us:
Pin Share

Coloane mari de camioane s-au format, marţi dimineaţa, în principalele puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, din cauza restricţiilor aplicate traficului greu până luni seara, astfel că şoferii aşteaptă între 80 şi 420 de minute pentru a ajunge la controlul de la graniţă.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Petea se aşteaptă cel mai mult. Aici sunt deschise două artere de control pentru traficul greu, dar se aşteaptă cel puţin 420 de minute în coloană.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand se aşteaptă 300 de minute, deşi sunt deschise trei artere pentru camioanele care ies din România. La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aşteaptă în coloană cel puţin 300 de minute, fiind deschise cinci artere de ieşire. La Nădlac I, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 80 de minute, iar controlul se face pe două artere.

Poliţia de Frontieră Arad a transmis un comunicat de presă conform căruia aglomeraţia s-a format „în urma restricţiilor de circulaţie de pe teritoriul Ungariei, din perioada 13 – 15 martie, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat pe teritoriul statului vecin”.

Conform sursei citate, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară.

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară”, se precizează în comunicatul de presă.

Autorităţile de frontieră române le-au contactat pe cele ale statului vecin „pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor”.

De asemenea, pentru fluidizarea circulaţiei pe Autostrada A1 care face legătura cu PTF Nădlac II, a fost informat Biroul de Poliţie Rutieră Autostrada pentru a monitoriza traficul.

În primele ore ale zilei de marţi, de la ridicarea restricţiilor, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *