News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Peste 400.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, depistate într-un automarfar la P.T.F. Nădlac II Peste 400.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, depistate într-un automarfar la P.T.F. Nădlac II
Please follow and like us:
Pin Share

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Puntctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, ascunse într-un automarfar, aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate ce urmau să fie introduse ilegal în ţară.

 În data de 24.09.2019, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a intra în țară, cetăţeanul român  P.I., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF şi semiremorcă marca KRONE, ambele fiind înmatriculate în România.  Şoferul transporta 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel,  în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleţi, ascunşi prin metoda “capac” în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate.

Cantitatea estimată de ţigări, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvărşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, pe numele şoferului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *