News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În luna septembrie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au executat 405 misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor sportive, religioase şi cultural-artistice desfăşurate în municipiul şi judeţul Arad, toate aceste misiuni având ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor arădeni precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

În urma, acestor misiuni executate de jandarmii arădeni, au fost constatate pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional un număr de 20 infracţiuni, dintre care amintim „lovirea sau alte violenţe”, „tâlhărie”, „furt calificat”, ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”,  cu 14 autori prinşi, iar în sistem integrat patrulele mixte formate din jandarmi şi poliţişti au constatat 12 infracţiuni cu 7 autori prinşi. Menţionez că marea majoritate a infracţiunilor au fost constatate „în flagrant”, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciilor produse.

Jandarmii arădeni au mai intervenit pentru soluţionarea a 13 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 şi pe numărul inspectoratului 0257/514900.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 166 amenzi contravenţionale, în valoare de 74450 lei, un număr de 33 avertismente scrise şi peste 400 de avertismente verbale, toate acestea în urma legitimării a peste 2000 de persoane şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri, constând în  ţigări netimbrate, alcool şi cafea, în valoare de 23530 lei.

În această perioadă jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia fizică a 55 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Arad, 44 transporturi corespondenţă clasificată şi a 2 transporturi speciale care au tranzitat judeţul Arad.

Tot în cursul acestei luni, jandarmii arădeni au înţeles să participe activ la campania de ecologizare Let’s do it România, alăturându-se celor care prin efortul personal au curăţat o parte din judeţul Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *