News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Peste 8 milioane de acțiuni Norofert tranzacționate în doi ani de la listarea pe piața AeRO Peste 8 milioane de acțiuni Norofert tranzacționate în doi ani de la listarea pe piața AeRO
Please follow and like us:
Pin Share

Norofert (NRF), conglomerat agroalimentar ce acoperă întreg lanțul de producție agricolă, de la producție vegetală până vânzarea și distribuția de inputuri ecologice, sărbătorește astăzi, 3 martie, doi ani de la listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București. De la debutul la Bursă, investitorii din piața de capital au realizat peste 58.000 de tranzacții cu 8,2 milioane de acțiuni NRF, în valoare de 119 milioane de lei. Capitalizarea companiei este de 127 milioane lei, o creștere de cinci ori față de momentul listării.

Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București:  „Listarea unei companii și ulterior aniversările pe care le marchează în calitate de companie publică sunt momente importante. Acum doi ani Norofert debuta la Bursă într-o perioadă plină de incertitudini, martie 2020 fiind și luna în care au apărut primele semne ale pandemiei de COVID-19 în România. Nici acum, la doi ani distanță, contextul regional și internațional nu este mai calm. Bursa de Valori București a demonstrat însă stabilitate în toată această perioadă și ne bucurăm să construim, alături de toți partenerii noștri, inclusiv companiile listate, o piață de capital eficientă și solidă”.

Vlad Popescu, CEO și Președinte Norofert: „În urmă cu doi ani Norofert a fost prima companie antreprenorială din agricultura românească care a venit la bursă și a setat un trend pentru acest domeniu. Pe perioada celor doi ani am continuat procesul de dezvoltare al companiei, prin realizarea de investiții în lansarea de noi produse dedicate agriculturii ecologice, achiziționarea fermei din Zimnicea, unde deja am efectuat primele lucrări de însămânțare conversie ecologică 2 la finalul anului 2021 pentru grâu, orz și rapiță, am pregătit intrarea noastră pe piața din SUA și am intensificat activitatea de cercetare printr-un parteneriat cu USAMV – Facultatea de Biotehnologie. Totodată, devenind o companie publică am înțeles cât este de important să avem o echipă de conducere profesionistă. Prin urmare, am restructurat departamentul financiar prin aducerea unui CFO cu experiență și rezultatele au început deja să se vadă – în 2021, gradul de încasare a ajuns la 99,4%. Cu toate acestea, în ceea ce privește ziua de astăzi, cred că orice discuție despre afaceri și reușite nu prea își are rostul având în vedere ce se  întâmplă aproape de granițele noastre.  Sper ca situația să se detensioneze cât mai rapid și să putem reveni la normalitatea pe care se pare că nu am apreciat-o îndeajuns de mult în ultimii ani”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *