News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Peugeot 3008 a câștigat titlul de ”mașina anului” Peugeot 3008 a câștigat titlul de ”mașina anului”
Please follow and like us:
Pin Share

Modelul 3008, 4×4 urban al constructorului francez Peugeot, a primit luni titlul de „Car of the Year”, mașina europeană a anului, în ajunul deschiderii pentru presă a celei de-a 87-a ediții a Salonului auto de la Geneva care se desfășoară în perioada 9 – 19 martie.

Este o veste bună pentru PSA, care regrupează mărcile Peugeot, Citroen și DS.

Modelul 3008 îi urmează astfel lui Astra Opel, care a câștigat acest premiu în 2016, unul dintre cele mai prestigioase ale industriei auto europene.

Peugeot 3008 devine astfel primul SUV care primește această distincție, fapt ce ilustrează o evoluție a gusturilor. Modelele 4×4 urbane și alte tipuri de „crossover” reprezintă acum aproape 30% din piața europeană.

Peugeot 3008, ales de un juriu format din 58 de jurnaliști de profil din Europa, a devansat modelul Alfa Romeo Giulia. S-au mai aflat în cursă pentru câștigarea premiului Citroen C3, Mercedes Classe E, Nissan Micra, Toyota C-HR și Volvo S90/V90.

Celebra marcă a leului a fost deja premiată în 2014 pentru modelul său 308. Premiul pentru mașina anului este decernat din 1964. (agerpres.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *