News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Piste noi de biciclete la Pecica și o nouă legătură cu Aradul Piste noi de biciclete la Pecica și o nouă legătură cu Aradul
Please follow and like us:
Pin Share

Orașul Pecica va avea in viitorul apropiat peste 30 de kilometri de piste pentru biciclete, însă planurile autorităților locale nu se opresc aici. Vorbim despre o altă component ecologică a planurilor de dezvoltare ale localității, pe lângă viitoarele stații de încărcare ce vor fi disponibile pentru automobilele electrice.

,,Bicicleta este un mijloc de transport al viitorului pe plan local: rapid, ecologic și sigur. Circulând pe două roți evităm problemele de trafic, facem sport și protejăm mediul în care trăim cu toții.Tocmai din acest motiv am amenajat mai multe piste noi pentru bicicliști în ultimii ani, iar în proiectele viitoare am inclus tronsoane pentru acest mijloc de transport, cum ar fi cel de modernizare al străzii 1, care include piste pentru bicicliști. În prezent, în orașul Pecica avem o rețea de 11,6 kilometri de piste pentru bicicliști, care acoperă cele mai importante zone, dar avem în proiect construirea, în următorii ani, a încă 20 de kilometri în cartierele orașului”, a declarat primarul Petru Antal.

Și asta nu e tot. Consiliul Județean a câștigat un proiect ce prevedea construirea unei piste pentru biciclete, pistă care ar urma să lege Aradul de Pecica. Din păcate, desi a fost câștigat, proiectul nu a primit finanțare din lipsă de fonduri. ,,Cu siguranță proiectul va fi redepus și sperăm ca de această dată să se primească banii necesari pentru construirea pistei pe digul de apărare împotriva inundațiilor”. Planurile frumoase continuă. ,,După realizarea legăturii cu Aradul, ne dorim apoi să legăm Pecica de Nădlac printr-o pistă de biciclete pe ruta Pecica – Semlac – Șeitin – Nădlac”, a încheiat optimist edilul pecican.

O asemenea investiție ce aduce în primul rând beneficii pentru sport și sănătate, nu poate decât să producă bucurie în rândurile numeroșilor cicliști pasionați din localitățile mai sus menționate.Cum sună sa te urci pe bicicletă în Arad și să ajungi la Pecica pe un traseu prin Pădurea Ceala si Lunca Mureșului? Rămâne să sperăm că autoritățile locale și județene vor găsi resursele necesare astfel încât planurile să devină realitate.

Ioan Dan

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *