News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PLANTA CARE LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI PLANTA CARE LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI
Please follow and like us:
Pin Share

Nepretenţioasele gălbenele pot  fi întâlnite pe marginea drumurilor şi pe lângă garduri. Adesea, sunt cultivate și în scop ornamental, în grădini, unde înfloresc de la sfârşitul primăverii şi până la începutul toamnei. Puțini sunt însă cei care știu că aceste flori galbene sunt o sursă pentru sănătate.

Este bogată în antioxidanți

Antioxidanții sunt ingredientele care dau culoarea galbenă acestei flori și cei care reduc efectele radicalilor liberi – molecule care pot deteriora celulele pielii. Pericolul principal al radicalilor liberi este că pot modifica ADN-ul și cauza cancer.

Reduce inflamația

Aplicarea unui unguent cu gălbenele poate ajută la reducerea inflamației cauzată de radioterapie. Acesta scade riscul apariției dermatitei din cauza radiațiilor, la persoanele care au cancer de sân.

Previne apariția cancerului

În gălbenele se găsește un ingredient-cheie util în lupta împotriva cancerului. Este vorba de luteină, antioxidant, pe care oamenii de știință l-au testat în cancerul de sân. Rezultatele au fost publicate în „Journal of Nutrition“ (octombrie 1998). Potrivit specialiștilor, luteina nu numai că reduce numărul de tumori, dar, de asemenea, împiedică apariția cancerului, în special a melanoamelor, leucemiei și a cancerului de colon.

Accelerează cicatrizarea rănilor

Gălbenelele sunt excelente și când vine vorba de tratarea rănilor și a tăieturilor. Tratamentele pe bază de gălbenele sunt antiinflamatoare, antiseptice și antifungice, iar uleiul de gălbenele este adesea folosit pentru trata răni, ulcere, erupții cutanate – inclusiv cele provocate de scutece, eczeme.

Bune pentru sănătatea pielii

Gălbenelele sunt deseori întâlnite în creme, unguente și uleiuri. Fitoterapeuții spun că acestea sunt de ajutor în caz de arsuri solare, înțepături și umflături, infecții, varice, dureri în gât, afte. În combinație cu ulei vegetal, uleiul de gălbenele poate fi, de asemenea, folosit pentru a calma și hidrata pielea.

Precauții și contraindicații

Preparatele pe bază de gălbenele nu trebuie folosite de femeile însărcinate sau care alăptează. Totodată, planta poate interfera, de asemenea, cu posibilitatea de a concepe și există riscul să  interacționeze cu sedative și medicamente pentru diabet zaharat și hipertensiune arterială.

Sursa: clickpentrufemei.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *