News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PLANTE AMARE, DAR BUNE IMPOTRIVA BOLILOR PLANTE AMARE, DAR BUNE IMPOTRIVA BOLILOR
Please follow and like us:
Pin Share

Tratamentele naturiste contra dischineziei biliare şi altor afecţiuni digestive au la bază preparatele din plante amare, cum sunt pelinul şi anghinarea. Acestea pot stimula secreţia şi excreţia de bilă şi îmbunătăţesc digestia. Află mai multe din revista „Click! pentru femei“!

Gustul amar, senzaţia de greaţă, gazele intestinale, migrenele, vărsăturile şi constipaţia sunt simptome care indică probleme cu bila „leneşă“. Ca să diminuezi efectele neplăcute ale tulburărilor digestive, apelează la remedii naturiste din plante amare. „Acestea se administrează, de obicei, cu aproximativ 15-30 de minute înainte de masă, sub formă de ceai (infuzie, decoct), pulbere măcinată, tinctură sau capsule, în cure de 21-30 de zile“, spune apifitoterapeutul Ruxandra Constantina.

Ţintaura are efect carminativ. Poţi diminua disconfortul creat de balonare şi de gazele intestinale cu ajutorul infuziei de ţintaură. Ca să o prepari, lasă la macerat o linguriţă de plantă uscată timp de 6 ore, în 400 ml de apă, apoi filtrează amestecul şi infuzează din nou planta rămasă în alte 400 ml de apă. După 10 minute, amestecă cele două preparate. E indicat să bei zilnic 3 ceşti de infuzie, dintre care una pe stomacul gol, în cure de două săptămâni sau până la dispariţia simptomelor.
Anghinarea, remediu în ciroză. I se mai spune planta ficatului, pentru că oferă multe beneficii acestui organ. Stimulează secreţia de lichid biliar şi, datorită cinarinei din compoziţie, ajută la eliminarea reziduurilor din celulele hepatice. Anghinarea este pentru efectul său puternic hepatoprotector în afecţiuni precum hepatite cronice, ciroză hepatică, insuficienţă hepatică. O poţi consuma ca atare, în salată, sau în diverse mâncăruri, şi sub formă de preparate, cum sunt capsulele şi pulberea de anghinare. Medicul îţi va recomanda durata curei cu această plantă, în funcţie de stadiul bolii.
Pelinul îmbunătăţeşte digestia. Planta cu cele mai multe substanţe amare, pelinul e recomandat în medicina naturistă datorită efectelor antiinflamatoare şi cicatrizante. Fiind un tonic amar, pelinul stimulează secreţiile gastrice şi favorizează eliminarea toxinelor. Prepară infuzia din pelin dintr-o lingură rasă de plantă uscată la un litru de apă şi bea câte două linguri din oră în oră, în timpul zilei. Cura nu trebuie prelungită mai mult de 10 zile. În sarcină, pelinul este contraindicat.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *