News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Plata avansului la subvenția pe suprafață se amână din nou. APIA promite că va plăti de săptămâna viitoare Plata avansului la subvenția pe suprafață se amână din nou. APIA promite că va plăti de săptămâna viitoare
Please follow and like us:
Pin Share

În cadrul unei conferințe susținută vineri, 13 noiembrie a.c., la sediul Ministerului Agriculturii, Daniel Constantin a anunțat că de săptămâna viitoare, APIA va începe să vireze în contul fermierilor avansul la plata unică pe suprafață.

Se va plăti 53 de euro la hectar, adică circa 70 % din cuantumul plății unice pe suprafață fixată de Guvern la 77,42 de euro pentru anul 2015.

Plata avansului la subvenția pe suprafață va începe de marți, 17 noiembrie.

”De fiecare dată am făcut eforturi și dacă este să mă întrebați pe mine aceasta a fost cea mai mare reușită, aceea de a plăti la timp sau în avans banii către fermierii. Există o discuție pentru anul 2015, când trecerea la o nouă politică comună a facut ca, avansurile pe care le așteptau fermierii să nu vină chiar în octombrie, dar sumele urmeză să ajungă la fermieri. Am aici directorii de la Agențiile de Plăți care mi-au gatantat, că de săptămâna viitoare, de marți (17 noiembrie n.r.) vor începe plățile către fermierii. Este vorba de avansul aceal de 53 de euro/ha pentru cei peste 1 milion de fermieri care așteaptă avanasul din subvenția pe suprafață”, a declarat Daniel Constantin. (agrointel.ro)

Dacă anul trecut plata subvenţiilor a început din data de 1 octombrie, anul acesta ministrul demisionar Daniel Constantin nu a mai avut timp de oferirea fermierilor unor condiţii bune pentru începerea campaniei agricole de anul viitor.

admin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *