News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Plusurile și minusurile turului Ligii 1 Plusurile și minusurile turului Ligii 1
Please follow and like us:
Pin Share

Liga 1 a tras cortina peste prima parte a sezonului regulat odată cu meciul de luni seară, dintre FC Botoșani și Astra Giurgiu, încheiat cu o remiză albă. Cele 13 etape au reușit să contureze câteva concluzii referitoare la cele 14 combatante, dintre care unele au confirmat sau chiar au întrecut așteptările, în vreme ce altele au avut evoluții sub nivelul statutului lor.

Așa cum era de așteptat, Steaua a încheiat turul de campionat pe primul loc, dar fără să strălucească. După un început în forță, cu trei victorii succesive, Roș-Albaștrii au slăbit ritmul, astfel că în ultimele cinci etape au bifat doar două succese. Plecările unor jucători importanți precum Nicolae Stanciu, Alex Chipciu, Fernando Varela sau Jugurtha Hamroun au slăbit vizibil lotul Roș-Albaștrilor, care nu au cumpărat jucători de același calibru, cu excepția poate a lui Florin Tănase, accidentat destul de grav la genunchi la începutul lunii octombrie.

Revelația acestui sezon este cu siguranță CS U Craiova, echipă care propune un fotbal ofensiv sub bagheta lui Gigi Mulțescu. Oltenii, care au încheiat turul pe locul secund, abordează fiecare meci după principiul „să marcăm un gol mai mult decât adversarul”, astfel că au un atac prolific, cu 19 reușite, și o apărare șubredă, care a încasat 14 goluri. Echipa lui Mulțescu a înscris în toate meciurile, mai puțin în remiza albă cu CFR Cluj, fiind una dintre preferatele amatorilor de pariuri sportive în ceea ce privește cotele pe goluri marcate, conform site-ului de specialitate http://extra.bet365.com/news/ro/.

Pe ultima treaptă a podiumului se găsește Viitorul Constanța, echipă care confirmă de la an la an că vrea să se lupte pentru locurile fruntașe sub comanda lui Gică Hagi. Urmează două formații care și-au depășit condiția în această prima parte de sezon, FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș, ambele la egalitate de puncte. Pe lângă dorința foarte mare de a prinde un loc de play-off, cele două echipe mai au un punct comun: fiecare are pe banca tehnică antrenorul cu care a avut cele mai bune rezultate în trecutul apropiat, este vorba de Leo Grozavu (FC Botoșani) și Cristi Pustai (Gaz Metan). Practic, întoarcerea acasă a celor doi a avut efecte benefice pentru ambele formații, care se anunță a fi candidate serioase la cupele europene. Ultimul loc de play-off este ocupat de Dinamo, formație care încă se caută sub comanda lui Ioan Andone, cel care va pleca însă dacă nu va clasa echipa pe unul dintre primele două locuri la final.

Play-out-ul este deschis de Pandurii, o echipă care s-a calificat în cupele europene sezonul trecut, dar care plătește acum tribut situației financiare instabile, în ciuda lotului valoros pe care Petre Grigoraș îl are la dispoziție. O altă formație care a ajuns să fie victima banilor este însăși campioana en titre Astra, ocupanta unui neverosimil loc 10 în acest moment. Viitorul nu sună deloc bine pentru giurgiuveni, care se vor despărți în iarnă de starul Denis Alibec, cel care va pleca la Steaua pe urmele altor trei foști coechipieri: Gabi Enache, Fernando Boldrin și William de Amorim.

Se anunță, așadar, un retur de foc în partea superioară, acolo unde primele cinci echipe sunt despărțite doar de 7 puncte, în vreme ce în subsolul clasamentului ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timioara par condamnate la retrogradare în acest moment, chiar dacă au venit pe plus, repectiv pe zero, după penalizările de care au avut parte la începutul sezonului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *