News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PNL a venit cu trei seturi de măsuri pentru a reduce prețul curentului și gazelor PNL a venit cu trei seturi de măsuri pentru a reduce prețul curentului și gazelor
Please follow and like us:
Pin Share

Problema facturilor mari pentru români este o preocupare pentru PNL, care a găsit mai multe modalități pentru a ajuta consumatorii.

 „Sunt trei tipuri de soluții care vor fi implementate. Săptămâna viitoare, legea va merge la Camera Deputaților și, dacă va fi adoptată, va merge la promulgare, astfel încât să intre în vigoare începând cu 1 noiembrie. Prima este plafonarea prețurilor, 1 leu kilowatt oră la curent electric și 0,37 lei kilowatt oră la gaze, pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022. A doua măsură se referă la compensarea parțială a facturilor, maximum 29 de lei pe lună pentru factura de curent electric și maximum 33% pentru factura la gaze. Compensările se aplică pentru aceeași perioadă, 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Valoarea compensării este de 0,291 de lei pe kilowatt oră la curent electric. Limita maximă a consumului de energie electrică pentru care se oferă compensații se mărește la o medie de consum de 300 kwh pe lună, valoare în care se încadrează covârșitoarea majoritate a românilor. În sfârșit, sunt prevăzute amânări la plată pentru consumatorii vulnerabili, care pot cere amânarea plăților pe o perioadă între 1 și 6 luni, după ce se iese din iarnă. Este un set concret de măsuri prin care PNL încearcă să ajute consumatorii să se descurce în contextul unei crize energetice care afectează toată Europa, nu doar țara noastră”, a spus Răzvan Cadar, secretarul general al PNL Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *